Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΕΡΕΥΝΑ: Νέα σχέδια ανεμογεννητριών για μεγαλύτερη απόδοση

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Cambridge αναπτύσσει νέα σχέδια ανεμογεννητριών με στόχο την κατασκευή αποδοτικότερων αιολικών συστημάτων όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας και ταυτόχρονα την μείωση του κόστους κατασκευής.

Μετά απ'ο μελέτες της συγκεκριμένης ομάδας αποδείχθηκε ότι τα υπεράκτια αιολικά
πάρκα θα μπορούσαν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με διπλάσιο συντελεστή απόδοσης εάν οι κατασκευαστές εφάρμοζαν νέες μεθόδους για την κατασκευή των υποδομών που υποστηρίζουν τις τουρμπίνες.

Ο Jim Platts καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge υποστηρίζει ότι: 
"Η ανάπτυξη της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας, ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο λειτουργεί, με την εγκατάσταση "βαρέων" μηχανισμών στήριξης των ανεμογεννητριών μέσα στην θάλασσα, οι οποίοι δεν είναι ορατοί μόλις εγκατασταθούν οι ανεμογεννήτριες, σημαίνει ότι έχουμε αγνοήσει κάτι σημαντικό, στην προσπάθεια μας να πετύχουμε τους στόχους μας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Πρέπει επειγόντως να μειωθούν οι απώλειες στο κόστος στην περίπτωση των υπεράκτιων ανεμογεννητριών που καθιστούν αναποτελεσματική εντέλει την ηλεκτροπαραγωγή. Μπορούμε να επενδύσουμε σε πιο καινοτόμες μεθόδους για την κατασκευή και την εγκατάσταση ανεμογεννητριών - πύργων" και προσθέτει, "Ένα είναι το κριτήριο για την αποτελεσματικότητα μιας ανεμογεννήτριας, η απόδοση της. Η νέα εποχή στην αιολική ενέργεια θα ξεκινήσει δίνοντας νέο σχήμα στις ανεμογεννήτριες".

ΕΡΕΥΝΑ: Νέα σχέδια ανεμογεννητριών για μεγαλύτερη απόδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου