Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Περιφερειακή Θεσσαλονίκης: εγκρίθηκε η δημοπράτηση του δυτικού τμήματος σε 2 εργολαβίες, το 2015 έτοιμο

To σύνολο της Δυτικής Περιφερειακής θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2015

Ο κύβος ερρίφθη! Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής με απόφαση του ΔΣ της Εγνατίας Οδού ΑΕ εγκρίθηκε η δημοπράτηση του Δυτικού τμήματος της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης. Το έργο θα κοστίσει 124,3 εκ.ευρώ και αφορά το τμήμα από τον κόμβο της Λαχαναγοράς μέχρι και τον κόμβο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με την απόφαση θα δημοπρατηθούν δύο εργολαβίες:

1η εργολαβία, «Εγνατία οδός : Βελτίωση - Αναβάθμιση Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από Α/Κ Κ5 (Χ.Θ. 0+000 – περιοχή Νοσ. Παπαγεωργίου) έως Α/Κ Μακρυγιάννη (Χ.Θ. 3+200)», προϋπολογισμού, 80,6 εκ. € (με Φ.Π.Α.) και

2η εργολαβία, «Εγνατία οδός : Βελτίωση - Αναβάθμιση Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από πέρας Α/Κ Μακρυγιάννη (Χ.Θ. 3+200) έως και ισόπεδο κόμβο εσωτερικής περιφερειακής με Συμμαχική Οδό (περιοχή Α/Κ Κ16)», προϋπολογισμού, 43,7 εκ. € (με Φ.Π.Α.).

Η δημοπράτηση των δύο έργων θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες και οι ανάδοχοι αναμένεται να έχουν υπογράψει τη σύμβαση μέχρι το τέλους του χρόνου και αφού τηρηθούν όλες οι απαραίτητες χρονικές διαδικασίες (ανάδειξη αναδόχων, Ελεγκτικό Συνέδριο, παρουσίαση στην Βουλή των Ελλήνων και υπογραφή της σύμβασης).

Οι πρώτες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2013 και ο στόχος είναι για την 1η εργολαβία (Παπαγεωργίου-Μακρυγιάννη) να ολοκληρωθεί σε 36 μήνες (Δεκέμβριος 2015) και η 2η εργολαβία (Μακρυγιάννη- Κόμβος Λαχαναγοράς) σε 24 μήνες (Δεκέμβριος 2014).

Να θυμίσουμε πως σε διαδικασία εκκίνησης εργασιών βρίσκεται και το μεγάλο έργο της κατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου στην περιοχή της Λαχαναγοράς στην συμβολή της Εσωτερικής Περιφερειακής με τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, μέσω του προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωση του καταργούνται όλα τα φανάρια και στη θέση τους θα υπάρξουν ανισόπεδοι κόμβοι ενώ μέρος των χρημάτων θα διοχετευθεί και για την ανάπλαση των περιοχών που θα δημιουργηθούν οι ανισόπεδοι κόμβοι έτσι ώστε να είναι ταυτόσημοι με το νέο περιβάλλον που θα δημιουργηθεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου