Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Να ποιοι είναι οι πρώην υπουργοί που καλούν οι εισαγγελείς !

Ποιοι είναι τελικά οι πέντε πολιτικοί και αξιωματούχοι που καλούνται από τον Εισαγγελέα για να δώσουν κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας, αν ο τέως Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ήταν ενημερωμένος για την αποτυχία του
Μνημονίου;

Μέχρι σήμερα το βράδυ αυτό αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό αλλά λίγο πριν άρχισαν οι πρώτες διαρροές!

Έτσι, από τον εισαγγελέα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα κληθούν οι εξής πρώην υπουργοί:
  • Λούκα Κατσέλη
  • Γεράσιμος Αρσένης
  • Βάσω Παπανδρέου
Παράλληλα, θα κληθούν και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Πέτρος Χριστοδούλου.

Και οι πέντε θα κληθούν να καταθέσουν την Δευτέρα στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη, για την έρευνα που ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος είχε αναφέρει επί λέξει : “το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν από την αρχή γνωστό πως δεν έβγαινε”.
Οι καταθέσεις αυτών των μαρτύρων, θα επηρεάσουν άμεσα την πολιτική πορεία του τέως Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αφού από αυτές θα κριθεί αν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, θα στείλουν ή όχι τη δικογραφία στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων !!
Οι εξελίξεις πάντως αναμένονται να είναι ραγδαίες!

  Να ποιοι είναι οι πρώην υπουργοί που καλούν οι εισαγγελείς !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου