Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ωρωπός - Τανάγρα: Ιδρυση επιχειρηματικού πάρκου

H ίδρυση, άμεσα, Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Β, στα σύνορα των δήμων Ωρωπού και Τανάγρας ήταν το θέμα συνάντησης του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αθανάσιου Σκορδά, με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.
Στη συνάντηση αυτή, στην οποία παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιχειρηματιών-Επενδυτών, Αγγελος Τζίβας, και ο νομικός σύμβουλος, Λουκάς Αποστολίδης, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΒΕΑ Παύλο Ραβανή, ο υπουργός ότι στο Επιμελητήριο λειτουργεί ήδη 9μελής Επιτροπή Επιχειρηματιών - Επενδυτών για τη σύσταση της -κατά το νόμο αναγκαίας- Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ), η οποία και βρίσκεται στο στάδιο ανάθεσης σε ειδικό τεχνικό σύμβουλο της υλοποίησης των απαιτούμενων μελετών, όπως, τεχνοοικονομικής μελέτης σκοπιμότητας-βιωσιμότητας, μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.λπ.

Πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που αναμένεται να δώσει λύσεις στα προβλήματα εκατοντάδων βιοτεχνικών επιχειρήσεων που θα μετεγκατασταθούν σ' αυτό.

Η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στο πλαίσιο αυτό, έχει αναλάβει πρωτοβουλία, υποβάλλοντας προτάσεις που αφορούν στον εξορθολογισμό της βιομηχανικής χωροθεσίας, με προγράμματα ανάπτυξης Επιχειρηματικών Πάρκων, που θα υλοποιηθούν μέσω της θεσμοθέτησης εξειδικευμένων και ειδικά στοχευμένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων.

Από την ενασχόληση του Επιμελητηρίου με την επιδίωξη του επενδυτικού σχεδίου για το Επιχειρηματικό Πάρκο, διαπιστώθηκε ότι το αξιόλογο κόστος της όλης εκτός χρηματοδότησης προπαρασκευαστικής προετοιμασίας λειτουργεί αποτρεπτικά για την επένδυση.

Στις προβλέψεις αναπτυξιακών κινήτρων κρίνεται ότι οπωσδήποτε πρέπει να συμπεριληφθεί:

α) χρηματοδοτική στήριξη του προπαρασκευαστικού σταδίου και
β) καταβολή προκαταβολής μέχρι 35% του υπό έγκριση επενδυτικού σχεδίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου