Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΓΕΠΟΕΤ κατά δήμου Αθηναίων για τα ανεξόφλητα

Την αντίδραση των επιχειρηματιών τουριστικών λεωφορείων οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού του Δήμου Αθηναίων για τη
μεταφορά μαθητών των ειδικών σχολείων του Δήμου για το σχολικό έτος 2012-2013 προκάλεσε η άρνηση των εκπροσώπων του Δήμου να δεσμευθούν για την εξόφληση των υπολοίπων από τη μεταφορά των μαθητών του Δήμου Αθηναίων κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.
Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό επιχειρηματίες – στους οποίους οφείλονται ποσά από τη μεταφορά των μαθητών – ενημέρωσαν το Δήμο για την αδυναμία τους να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά αν δεν εξοφληθούν οι οφειλές. Τα υψηλά λειτουργικά κόστη του τουριστικού λεωφορείου – υψηλή κατανάλωση και τιμή πετρελαίου, κόστος ασφάλειας αστικής ευθύνης, μισθοί και ασφαλιστικές εισφορές οδηγών – καθιστούν κάτι τέτοιο απαγορευτικό, ενώ και η χρηματοδότηση των εν λόγω επιχειρήσεων από τις τράπεζες έχει διακοπεί πλήρως. Οι επιχειρηματίες, εκ των πραγμάτων, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το διαγωνισμό μη υποβάλλοντας καμία προσφορά και να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία καθώς δεν τους παρέχονταν οι απαιτούμενες εγγυήσεις για την αποπληρωμή του έργου που καλούνταν να παράσχουν, αναδεικνύοντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Ο εν λόγω διαγωνισμός αφορούσε μαθητές ειδικών σχολείων, με αποτέλεσμα η μεταφορά αυτών να «βρίσκεται στον αέρα».

Η ΓΕΠΟΕΤ ενημερώνει ότι αντίστοιχα προβλήματα ανεξόφλητων υπολοίπων από Δήμους και Περιφέρειες παρατηρούνται σε σημαντικό βαθμό σε όλη την Ελλάδα, επικρίνει τη συμπεριφορά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία συστηματικά και λόγω της υπάρχουσας κατάστασης αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι των επιχειρηματιών τουριστικών λεωφορείων για τη μεταφορά μαθητών και στέκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων μελών της, ζητώντας την εξόφληση των εν λόγω υπολοίπων.
Παράλληλα η Ομοσπονδία ζητάει από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών την πρόβλεψη πιστώσεων για τη μεταφορά μαθητών για τη νέα σχολική περίοδο και την τακτική πληρωμή των υπολοίπων διότι τα τουριστικά λεωφορεία δεν θα μπορούν να κινηθούν χωρίς χρηματοδότηση, ενώ δηλώνει αντίθετη σε κάθε εισήγηση για μείωση των οφειλών από μεταφορές μαθητών που έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο σχολικό έτος κατά 20% και δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σθεναρά σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου