Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Εφορία «ξέχασε» οφειλές ύψους 10 εκατ. ευρώ!

 Δύο υποθέσεις που έχει στα χέρια του από τις αρχές Αυγούστου ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος ζητούν απάντηση σε αυτό το ερώτημα… Οι υποθέσεις αφορούν φορολογικές εκκρεμότητες εκατομμυρίων ευρώ που έχουν
αραχνιάσει στα συρτάρια των αρμοδίων ΔΟΥ.
Σύμφωνα με το «Βήμα» πρόκειται για υποθέσεις της ΔΟΥ Αιγάλεω και της Ε΄ ΔΟΥ Πειραιά, τις οποίες ο Οικονομικός Εισαγγελέας αποφάσισε να προωθήσει στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών – Αθηνών και Πειραιώς – προκειμένου να διερευνηθούν πιθανά αδικήματα από τους αρμόδιους υπαλλήλους και προϊσταμένους των ΔΟΥ, αλλά και στην Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών, για την αναζήτηση τυχόν υπηρεσιακών – πειθαρχικών ευθυνών.
Η πρώτη αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ, για την οποία ευαισθητοποιήθηκε προσφάτως η ΔΟΥ Αιγάλεω και ενώ έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των επτά ετών.
Η αίτηση ποινικής δίωξης του οφειλέτη κατατέθηκε από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ, για οφειλή ύψους 1,8 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο, τη στιγμή που ο οφειλέτης έχει στην πλάτη του ακόμη μεγαλύτερο χρέος, της τάξης των 8,1 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα στην Ε΄ ΔΟΥ Πειραιά υπάρχει ανάλογη υπόθεση για οφειλή συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ (ο ίδιος οφειλέτης έχει και παλαιότερη εκκρεμότητα 750.000 ευρώ).
Ο Οικονομικός Εισαγγελέας επισημαίνει ότι οι οφειλές χρονολογούνται από το 2007, ενώ μεγάλο τμήμα τους – άνω των 3 εκατ. ευρώ – έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο από το 2008. Η δε σύνταξη και υποβολή της αίτησης ποινικής δίωξης «έγινε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση», και αφού έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των 4 ετών.

Εφορία «ξέχασε» οφειλές ύψους 10 εκατ. ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου