Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 Αθήνα, 29Αυγούστου 2012
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ
Η μεγαλύτερη συγκέντρωση στην ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου με πρωτοβουλία της ΠΕΔ Αττικής.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και συμμετείχαν οι Δήμοι της Αττικής, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΠ-ΟΤΑ, σωματεία εργαζομένων σε Δήμους και πολλοί πολίτες της Αττικής.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Νίκος Σαράντης ενώ στο τέλος εγκρίθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα της Αυτοδιοίκησης.

Λόγω της κινητοποίησης οι Δήμοι της Αττικής σήμερα παρέμειναν κλειστοί.

Οι κινητοποιήσεις των Δήμων συνεχίζονται και αύριο, ημέρα διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Πριν τη συγκέντρωση και σε άλλο χώρο δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια όταν η Αστυνομία εμπόδισε την κίνηση απορριμματοφόρων οχημάτων προς τη συγκέντρωση και προσήγαγε τους οδηγούς τους.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας που κατέληξε στην Διεύθυνση Τροχαίας ζητώντας την απελευθέρωση των οδηγών απορριμματοφόρων, πράγμα που κατ’ αρχήν επετεύχθη με την παρέμβαση των Δημάρχων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όμως αργότερα με επέμβαση της Αστυνομίας στα αμαξοστάσια Δήμων συνελήφθησαν 3 οδηγοί.

Η ΠΕΔ Αττικής καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη σύλληψη των εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των Δήμων και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση τους και την απόσυρση κάθε κατηγορίας εναντίον τους.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια της Αττικής, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες της Αττικής.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στις νέες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο τους και στη διάλυση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους κατοίκους.

Καταγγέλλουμε την αθέτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ για το 2012 τουλάχιστον στο ύψος των 2,7 δις, που είναι και το ελάχιστο για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Δήμων.

Διαμαρτυρόμαστε για την ανεπαρκή χρηματοδότηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που απειλεί να αφήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός Σταθμών βάζοντας τις οικογένειες τους σε περιπέτειες.

Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ξεκάθαρο: Την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το αναγκαστικό κλείσιμο των υπηρεσιών που προσφέρει θα το πληρώσουν πρώτα και κύρια οι πολίτες, που θα στερηθούν λειτουργίες απόλυτα απαραίτητες για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Αυτό δεν επιτρέπεται και δεν πρόκειται να το δεχθούμε.

Ζητάμε:
  • Την απόδοση όλων των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης.
  • Την αποκατάσταση των ΚΑΠ στα προβλεπόμενα από τον Προϋπολογισμό επίπεδα, σύμφωνα με τις συνεχείς δεσμεύσεις κυβερνήσεων και πολιτικών κομμάτων.
  • Τη διασφάλιση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών με αποδοχή όλων των παιδιών που υπέβαλαν αίτηση φιλοξενίας, τη διασφάλιση της χρηματοδότησης όλων των κοινωνικών προγραμμάτων των Δήμων.
  • Όχι νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στους Δήμους. Ρύθμιση των δανείων τους.
  • Καμιά απόλυση ή εφεδρεία στην Αυτοδιοίκηση.
  • Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Άμεση αξιοποίηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ για την Αυτοδιοίκηση.
  • Μεταβίβαση των αντίστοιχων πόρων για κάθε αρμοδιότητα που μεταφέρεται στους Δήμους.
  • Επίλυση των θεσμικών προβλημάτων που υπονομεύουν το κύρος και τη λειτουργία των Αυτοδιοικητικών θεσμών.
Οι συγκεντρωμένοι εξουσιοδοτούμε την αυριανή Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, συνεκτιμώντας και τα αποτελέσματα των επαφών με την πολιτική ηγεσία, να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για τη συνέχεια και τον πανελλαδικό συντονισμό των αγώνων μας.

7 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙ ΤΡΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ 5 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,ΤΡΙΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΠΑΤΩΝ .ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΙ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΟ .ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΚΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;
    ΔΗΜΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΕΣ;ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΛΕΟΔΟΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ;
    ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ,ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
    ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ,ΚΑΣΤΡΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ.ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΝ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ''ΞΕΝΟΦΩΝ'' ΘΑ ΚΛΕΙΣΗ; ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΓΙΩΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ,ΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΑ,ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ.ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΕΛΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.. ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΟΛΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ.Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ.
    ΟΟΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΘΗΚΑΤΕ,ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΤΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ,ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ.
    ΚΑΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ,ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ,ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδη εσεις δεν βλεπατε τιποτα ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ.....ΜΗΝ ΜΟΥ,ΠΕΙΣ..... Η ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΟΥΣΑΤΕ,Η ΛΟΥΦΑΡΑΤΕ ,Η ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΥΦΛΟΙ.ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ...ΑΧΡΗΣΤΟΙ.Αν θελετε να κερδισετε σεβασμο, να δουλεψετε με λιγοτερα,η να δωσετε μια ωρα τσαμπα την ημερα για την πατριδα ,οχι να απεργειτε ,να δουλεψετε παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου