Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΚΟΣ…

Είναι ζωτικής σημασίας για τους Δήμους να τους αποδοθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι και όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες από την ΚΕΔΕ.Υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει όλο το κοινωνικό
κράτος που στηρίζεται στην τοπική αυτοδιοίκηση και να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Για το Δήμο μας όμως υπάρχει ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα που απειλεί την βιωσιμότητά του και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε άμεσα. Είναι το πρόβλημα με την REDS. Παρακολουθώντας κανείς τις δηλώσεις του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, την συνέντευξη του κ. Κωνσταντά σε τοπική εφημερίδα και την ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Δράσης για το ζήτημα REDS, εύκολα μπορεί να προτείνει το αυτονόητο:

Η υπόθεση REDS να πάει στον εισαγγελέα.

Οι υψηλοί τόνοι, τα υπονοούμενα, η πιθανή ύπαρξη δόλου- όπως προκύπτει από τα λεγόμενα των εμπλεκομένων- δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Όμως, αν κάποιος με ψυχραιμία δει την σοβαρή αυτή κατάσταση που απειλεί να τινάξει τα οικονομικά του Δήμου στον αέρα, εύκολα διακρίνει όλες τις κακοδαιμονίες της Ελληνικής κοινωνίας που υπάρχουν τόσα χρόνια και ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Πελατειακές λογικές, λογικές ωχαδερφισμού, μετάθεση των προβλημάτων, ευθυνοφοβία και άλλα.

Δυστυχώς, όσοι εμπιστεύτηκαν την εταιρική ευθύνη της REDS, όσοι αδιαφόρησαν και δεν ασχολήθηκαν με το πρόβλημα –ενώ ήταν γνωστό- όσοι μπορούσαν να αποτρέψουν έστω και μέρος αυτών των διεκδικήσεων της εταιρείας και δεν το έπραξαν και φυσικά όσοι χειρίστηκαν ως άμεσα εμπλεκόμενοι την υπόθεση, έχουν ευθύνες.

Το να προσπαθεί ο καθένας να αποσιωπήσει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί και να μεταθέσει όλο το βάρος στους προηγούμενους ή και τους επόμενους θυμηδία μόνο προκαλεί και θλίψη.

Οι πολιτικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων είναι δεδομένες και αυτές θα αποδοθούν. Πάντως,η ενδεδειγμένη λύση είναι να δημιουργηθεί από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ένα μέτωπο ενάντια στις διεκδικήσεις της REDS, ώστε να απαλλαγεί ο Δήμος από τις παράλογες απαιτήσεις της εν λόγω εταιρείας.

Το πώς ο Δήμος θα ανταποκριθεί καλύτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πρέπει να είναι ο οδηγός μας, και όχι οι επόμενες εκλογές και τα παιχνίδια εξουσίας στη δημοτική μας κονίστρα.

Ως πολίτες οφείλουμε να υπηρετούμε την πόλη και τις ανάγκες της.

Γιώργος Μπουλμπασάκος
Μέλος της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου