Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

«Πολιτική κωμωδία» η αμοιβή του Δικηγορικού γραφείου για τα αντισταθμιστικά του Ελληνικού......

της Κατερίνας Παπαϊωάννου
«Αλλοίμονο σας Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί διυλίζετε το κουνούπι και καταπίνετε την καμήλα”, είπε ο Χριστός πριν δύο χιλιάδες χρόνια.
Και η σύγκριση της καμήλας με το κουνούπι δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας των αρχόντων στην εφαρμογή των αποφάσεων....και εκεί που το
επείγον είναι επιτακτική ανάγκη τελικά ανακαλύπτουμε πως όλα είναι μύθος και οι τελικές αποφάσεις που πάρθηκαν όχι μόνο δεν προχώρησαν αλλά θάφτηκαν πίσω από μια σειρά από δικαιολογίες.
Πέρασε κιόλας ενάμισης χρόνος από την πρώτη φορά στις 11 Μαρτίου 2011 που τέθηκε στο τραπέζι του Δημοτικού συμβουλίου , η επιλογή του δικηγορικού γραφείου που θα μας εκπροσωπήσει στα αντισταθμιστικά του Ελληνικού. Με όρους ανατολίτικου παζαριού εξελισσόταν τότε η συγκεκριμένη υπόθεση στο ξεκίνημα της , καθώς υπήρχαν έντονες πιέσεις για συγκεκριμένο γραφείο με συγκεκριμένη αμοιβή.... και ενώ το 7% ως επίσημη αμοιβή του γραφείου έμοιαζε εξωπραγματικό, μετά από παρέμβαση της αντιπολίτευσης και με μια σειρά από διαβουλεύσεις που κράτησαν σχεδόν ένα χρόνο φτάνουμε στις 20 Φεβρουαρίου του 2012 να λάβουμε ως επίσημη απόφαση την αμοιβή του σε 2,5% επί της επένδυσης και με ανώτατο όριο τα 2.100.000 ευρώ, με αριθμό απόφασης 20/2012.
Η τότε «κόντρα» μεταξύ τον κυρίων Χρήστου Μάρκου Αντιδημάρχου Σπάτων Αρτέμιδος και εισηγητή του ανωτέρου θέματος και του κυρίου Δημήτρη Μάρκου αρχηγού της παράταξης «Νέα Εποχή-Δύναμη Αλλαγής» που είναι αντιπολίτευση στον Δήμο μας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των δημοτών και όχι μια και στο τραπέζι διακυβερνιόντουσαν περίπου 24.500.000 ευρώ αρχικής αμοιβής που στο τέλος όπως όλα έδειξαν κατέληξε στο ποσό των 2.100.000 ευρώ.
Η πολιτική «σούπα» έχει σερβιριστεί λιγάκι ανάλατη, ακόμη και αν η Δημοτική αρχή εισπράττει λίγη κατανόηση κι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη…
Ένα φιλικό χτύπημα που πολλοί το θεώρησαν σαν επιτυχία με το τέλος της συγκεκριμένης απόφασης και ενώ όλοι έχουν εφησυχάσει πως τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους τελικά υπάρχουν αδικαιολόγητα κενά στην εκτέλεση της απόφασης , αφού μέχρι σήμερα που μετράμε δεκαοκτώ ολόκληρους μήνες δεν έχει υπογραφεί πουθενά η συγκεκριμένη σύμβαση και κατ επέκταση δεν έχει δημοσιευθεί στην Διαύγεια!!!!!
«Μην πυροβολείτε την Δημοτική αρχή» , έτσι είναι το σύνθημα που ακούμε εδώ και μέρες και ενώ είναι όλοι απασχολημένοι με φωτογραφίσεις και το μάζεμα της παραλίας, εμείς βρισκόμαστε εκτεθειμένοι απέναντι σε ένα θέμα που θα φέρει έσοδα στον Δήμο μας, διότι εφ όσον δεν υπάρχει σύμβαση δεν υπάρχει τίποτα....
Όλοι είμαστε υπεύθυνοι σε αυτό και εκείνοι αλλά και εμείς που είμαστε σαν αντιπολίτευση στο Δήμο.
Σκοπός μας δεν είναι να ερευνούμε τα λάθη και τις ατέλειες και να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση σε τους ανθρώπους της Δημοτικής αρχής , ασκώντας κριτική !!
Μέλημα μας είναι να προλάβουμε την ατάκα «Μαζί τα φάγαμε»........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου