Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Υποτροφίες Έρευνας σε 2.100 Έλληνες επιστήμονες στη Γερμανία

Η DAAD πρόσφερε κατά τις τελευταίες δεκαετίες υποστήριξη σε περισσότερους από 2100 Έλληνες φοιτητές, απόφοιτους, διδάσκοντες πανεπιστημίων και επιστήμονες, οι οποίοι πραγματοποιούν σπουδές και έρευνα στη Γερμανία. Πολλοί εξ αυτών διατηρούν ως σήμερα επαφές με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που τους φιλοξένησαν.

Οι υποτροφίες της DAAD παρέχονται σε φοιτητές, απόφοιτους και ερευνητές με εξαιρετικές επιδόσεις. Βασική προϋπόθεση υποβολής αιτήσεων για μια υποτροφία σπουδών ή έρευνας είναι ο βαθμός πτυχίου των βασικών σπουδών, που πρέπει να είναι τουλάχιστον 7.0.

Καθώς ο ανταγωνισμός είναι έντονος, δεν επιβραβεύονται μόνο οι ακαδημαϊκές επιδόσεις αλλά και τα κίνητρα και η προσήλωση των ενδιαφερομένων στους στόχους τους.

Για όλους τους αιτούντες ισχύει ότι δεν πρέπει κατά την έναρξη ισχύος της υποτροφίας, να διαμένουν ήδη στη Γερμανία για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών. Οι αιτούντες οι οποίοι διαμένουν κατά την έναρξη της υποτροφίας περισσότερο από δύο έτη στο εξωτερικό (εκτός Ελλάδος ή Γερμανίας) καλούνται να επικοινωνήσουν εγκαίρως με το Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της DAAD.

Παρακαλούμε πριν τη συμπλήρωση της κάθε αίτησης να διαβάσετε προσεκτικά τις γενικές οδηγίες. Μια άρτια συμπληρωμένη αίτηση απαιτεί χρόνο και επιμέλεια. Παρακαλούμε να λάβετε αυτήν την προϋπόθεση υπόψη σας στον σχεδιασμό του χρόνου σας.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Τόπος κατάθεσης της αίτησης:
DAAD Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών
Ομήρου 14-16 (Goethe-Institut Athen)
106 72 Αθήνα
Τηλέφωνο: (+30) 210-36 08 171
Fax: (+30) 210-36 26 263
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.daad.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου