Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Επίσχεση εργασίας των συμβεβλημένων κλινικών και εργαστηριακών ιατρών από Δευτέρα 3/9/12 έως και Παρασκευή 7/9/12

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ, βάση του εξωδίκου που έχουμε ήδη αποστείλει στον ΕΟΠΥΥ, καλεί τα μέλη της με οιανδήποτε εργασιακή σχέση σχέση με τον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσουν σε επίσχεση από Δευτέρα 3/9/12 έως και Παρασκευή 7/9/12 ως προς την εκτέλεση των συμβατικών τους υποχρεώσεων έναντι του ΕΟΠΥΥ και ιδίως των άρ.15 εδ.2, 16, 18 και 19 της ΣΥΜΒΑΣΗΣ (οπότε και
θα εισπράττεται η νόμιμη αμοιβή του κρατικού τιμολογίου απευθείας από τον ασφαλισμένο, όσον αφορά τις ιατρικές επισκέψεις αυτό ισχύει μέχρι συμπλήρωσης των 200 επισκέψεων). Η κινητοποίηση θα λάβει την μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας.  Ανάλογα με τα παραγόμενα αποτελέσματα, θα προκύπτουν και οι ανάλογες συλλογικές αποφάσεις.
Επιπροσθέτως ενημερώνουμε την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι, θα προβούμε στη σύνταξη αναφορών για κάθε είδους ποινικό ή πειθαρχικό παράπτωμα που τυχόν τελέστηκε και τελείται σε βάρος μας (ιδίως του άρ. 106 παρ.1 περ. ζ και ια ΥΚ,  ως ισχύουν  μετά τον ν.4057/2012) καθώς και στη δικαστική και εξώδικη άσκηση κάθε νομίμου και συμβατικού μας δικαιώματος
Τι διεκδικούμε:
1. Ζητούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πει την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό για την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση του οργανισμού και να καταλογίσει ευθύνες σε όσους τις έχουν για την χρεοκοπία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου υγείας της χώρας.
2. Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιών οφειλών ύψους 570 εκ με αντίστοιχες ποινικές ρήτρες, και νομοθετική ρύθμιση ύπαρξης συμψηφισμού με φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις των ιατρών.
3. Αποπληρωμή των νέων οφειλών ύψους 230 εκ. μέχρι και τον Ιούνιο και δέσμευση για τήρηση της ισότιμης και δίκαιης αποπληρωμής  των παρόχων εντός 45 ημερών, βάση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.
4. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% του ΑΕΠ και την απευθείας καταβολή των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς την μεσολάβηση των επιμέρους ταμείων.
5. Παρουσία εκπροσώπου των ιατρών στο ΔΣ του οργανισμού και αντιπροσώπου των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στο διοικητικό του συμβούλιο.
6. Πλήρης αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και των εργασιακών σχέσεων των ιατρών με υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
7. Κάλυψη των ελλειμμάτων από την Κεντρική Κυβέρνηση, με άμεση έναρξη διαχειριστικού ελέγχου για τα αίτια που οδήγησαν τον Οργανισμό σε πτώχευση.
8. Αποχώρηση της αποτυχημένης διοίκησης του ΕΟΠΥΥ
 Δυστυχώς, η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ είναι μια «ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή και να συμπαρασύρει τους ασφαλισμένους, τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, την ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική δαπάνη των πολιτών. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σε άμεσο και ειλικρινή διάλογο με κύριο στόχο το συμφέρον των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.
Κατόπιν όλων των παραπάνω, ζητάμε την συμπαράσταση και αρωγή όλων των ασφαλισμένων στις κινητοποιήσεις μας, καθώς στόχος δεν είναι η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων αλλά η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων στο Υπουργείο Υγείας με πρώτη και κύρια απαίτηση την βιωσιμότητα του οργανισμού . Ζητάμε επίσης την παρέμβαση των συνδικαλιστικών και θεσμικών φορέων των χρηστών υγείας (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ κ.α) καθώς η υπόθεση της υγείας είναι μία υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Γνωρίζουμε καλά ότι θα έχουμε δίπλα μας την ελληνική κοινωνία, αυτές τις δύσκολες στιγμές, όπως αντίστοιχα, επί σειρά ετών, σταθήκαμε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε και εμείς δίπλα της στις δύσκολες εποχές που περνά η Πατρίδα μας. Όλοι μαζί ασφαλισμένοι και ιατροί οφείλουμε να αξιώσουμε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου που να σέβονται τον ασφαλισμένο πολίτη και να εξασφαλίζουν στοιχειωδώς την δυνατότητα οικονομικής επιβίωσης στους λειτουργούς της υγείας.
Για την ΠΔ της ΕΝ.Ι. – Ε.Ο.Π.Υ.Υ
Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμμ.
Γ. Ελευθερίου                                    Ε. Πολυζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου