Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Κοινή δήλωση Προέδρων Βιοτεχνικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Αθήνας – Πειραιά για το μέλλον των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Την έντονη αγωνία τους για το μέλλον των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων εκφράζουν με κοινή δήλωση τους οι Πρόεδροι των Βιοτεχνικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων Αθηνών & Πειραιώς κκ Ραβάνης Π., Μιχάλαρος Α., Ρεκλείτης Ι., Μπενέτος Γ.
Καθημερινά γίνονται αποδέκτες της απελπιστικής κατάστασης που έχουν περιπέσει οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και της τεράστιας αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους όπως η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, φόρων εισοδήματος και έκτακτων εισφορών, ΕΤΑΚ, λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ.

Πολλοί υποχρεούνται εκ των περιστάσεων να διακόψουν τις εργασίες τους και να μείνουν ανασφάλιστοι προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή εισφορών, ενώ άλλοι έχουν κηρύξει στάση πληρωμών.

Κοινή διαπίστωση των Προέδρων των Επιμελητηρίων είναι ότι η κατάσταση δεν είναι απλώς οριακή αλλά τραγική για το σύνολο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες επανεκκίνησης της οικονομίας μέσω συγκεκριμένων δράσεων, όπως η άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα δώσει ανάσα στις ΜΜΕ και διαρθρωτικών αλλαγών, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι η αντιμετώπιση της σημερινής αρνητικής οικονομικής συγκυρίας απαιτεί τον αντικειμενικό προσδιορισμό των πραγματικών αιτίων της, που εδράζονται στο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, στις πολιτικές και στον τρόπο που αυτές ασκήθηκαν και δευτερευόντως στην διεθνή κρίση που απλά επιδεινώνει την ήδη αρνητική οικονομική κατάσταση με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι η χώρα στο σημείο που έχει περιέλθει, δεν διαθέτει την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει τα κεφαλαιώδη προβλήματα της με πολιτικούς τακτικισμούς γι΄αυτό τον λόγο ήταν και γίνεται περισσότερο επιτακτική η ανάγκη άμεσων κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου