Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αποστολή Εκτύπωση Υπερόπλο κατά των σούπερ μικροβίων η βιταμίνη Β3

 
Η βιταμίνη Β3 αναδεικνύεται σε νέο υπερόπλο στον πόλεμο κατά των σούπερ μικροβίων! Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η Β3, γνωστή και ως νικοτιναμίδη, δίνει ώθηση
στην ικανότητα των ανοσοκυττάρων να σκοτώνουν τα βακτήρια του σταφυλόκοκκου.

Η Β3 μειώνει τον αριθμό και την αποτελεσματικότητα των ουδετερόφιλων, των λευκών αιμοσφαιρίων που μπορούν να σκοτώσουν τα βλαβερά βακτήρια.

Η αποτελεσματικότητα της Β3 διαπιστώθηκε όταν οι ερευνητές χορήγησαν εξαιρετικά μεγάλες δόσεις αυτής της βιταμίνης σε ποντίκια, ενώ τη δοκίμασαν και σε ανθρώπινο αίμα στο εργαστήριο.

Εκεί παρατήρησαν ότι φαίνεται να ενεργοποιεί τη δράση αντιμικροβιακών γονιδίων. «Αυτό το συμπέρασμα είναι δυνητικά πολύ σημαντικό, αν και πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες στους ανθρώπους», τονίζει ο καθηγητής Αντριαν Γκόμπαρτ από το Ινστιτούτο Linus Pauling του Πανεπιστημίου του Ορεγκον, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.

Ελπίδα των ειδικών είναι ότι μέσω αυτής της ανακάλυψης θα μπορέσουν να βρουν νέους τρόπους για την αντιμετώπιση των μολύνσεων σταφυλόκοκκου, οι οποίες μπορούν να αποβούν ακόμα και θανατηφόρες.

«Τα αντιβιοτικά είναι θαυματουργά φάρμακα, αλλά συχνά δημιουργούν προβλήματα ανθεκτικότητας των βακτηρίων σε αυτά. Τα συμπεράσματα για τη Β3 μπορεί να οδηγήσουν στον συνδυασμό αυτής της βιταμίνης με αντιβιοτικά για καλύτερα αποτελέσματα», τονίζει ο Γκόμπαρτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου