Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Πάνος Λειβαδάς - Καιρός για αλήθειες! - Video


Αγαπητοί φίλοι, κάτοικοι της Αττικής Γης,

Συναντιόμαστε σε μία πολύ δύσκολη καμπή. Η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο. Πλήττει τις βάσεις στις οποίες οικοδομήσαμε τη ζωή μας, την εθνική μας υπερηφάνεια, την αξιοπρέπειά μας.
Γύρω μας, πολλά καταρρέουν. Σίγουρα, καταρρέει το παντοδύναμο
Κράτος, το Σύστημα των Δανεικών, η φαυλότητα. Το ψέμα, ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερα αγαθά, με λιγότερη δουλειά.
Το ερώτημα είναι: θα αφήσουμε να καταπλακωθούμε από τα συντρίμμια της κατάρρευσης ή θα αντιδράσουμε χρησιμοποιώντας όσα μας έκαναν ανά τους αιώνες να μεγαλουργήσουμε σαν λαός;

Εργάστηκα επί 17 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, στον κλάδο εμπορίας τροφίμων. Τα επόμενα 6 χρόνια, υπηρέτησα τον τόπο και την παράταξή μου, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Μετά την νίκη του Αντώνη Σαμαρά, υπηρετώ το κόμμα μου, ως Αν. Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού. Στην εικοσιπεντάχρονη αυτή πορεία, διαπίστωσα ότι η σιωπηρή πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι άνθρωποι ευπρεπείς, σκληρά εργαζόμενοι, με όνειρο να προοδεύσουν για το καλό της οικογένειας, των παιδιών τους, της κοινωνίας. Αυτές τις δυνάμεις έχω μάθει να υπηρετώ, γιατί από τις τάξεις αυτές προέρχομαι.
Σήμερα είμαι Υποψήφιος Βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής, με την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.

Η Αττική Γη, ένας πλούσιος και όμορφος τόπος, αδικήθηκε από την προχειρότητα της κεντρικής εξουσίας, που δεν διέθετε κεντρικό σχέδιο αξιοποίησης των πολλών πλεονεκτημάτων της. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι αγκαλιάζει το μεγαλύτερο μητροπολιτικό κέντρο της χώρας, την Αθήνα, κι έτσι αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξή της. Η Περιφέρεια Αττικής είναι το μέλλον της Αθήνας.

Οι προτάσεις μου για την Περιφέρεια κινούνται σε 3 άξονες:
  • Πρώτος άξονας, το Στρατηγικό μας Πλεονέκτημα. Είμαστε η Πύλη Εισόδου-Εξόδου της μητροπολιτικής Αθήνας, με αεροδρόμιο, λιμάνια, Σιδηροδρομικό Κέντρο, Εθνική Οδό. Πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό το υπόβαθρο, ώστε να υπηρετήσουμε τον αναπτυξιακό δυναμισμό της περιοχής. Να ρυθμίσουμε οριστικά το χωροταξικό και να επιτύχουμε την πλήρη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων.
  • Δεύτερος άξονας, το Αναπτυξιακό μας Πλεονέκτημα. Μέσα από Συγκεντρώσεις Αναπτυξιακών Δραστηριοτήτων. Βιοτεχνικά πάρκα, ζώνες οπωροκηπευτικών, εκθεσιακά κέντρα, κέντρα Logistics, κέντρα καινοτομίας, ζώνες παραθερισμού.
  • Τρίτος Άξονας, το Τουριστικό μας Πλεονέκτημα. Να αξιοποιήσουμε πλήρως τις υπέροχες ακτές του Ευβοϊκού και του Σαρωνικού. Να συνδέσουμε το πολιτιστικό μας πλούτο με τον τουρισμό. Να καλλιεργήσουμε τον φυσιολατρικό τουρισμό στα πανέμορφα βουνά μας, να επενδύσουμε στους Λιμένες Αναψυχής αλλά και στον θρησκευτικό τουρισμό.
Όλα αυτά οδηγούν σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και στην δημιουργία σημαντικών πόρων για να λύσουμε χρόνια προβλήματά μας όπως: το αποχετευτικό, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση περιοχών που το χρειάζονται. Η Περιφέρεια μας μπορεί να γίνει μία Ευρωπαϊκή Περιμετρική Μητροπολιτική Ζώνη.
Γνωρίζω πόση δυσπιστία υπάρχει για την πολιτική και τους πολιτικούς. Ότι μετά το τέλος μίας προεκλογικής εκστρατείας, όταν σβήσουν τα φώτα, πολλά ξεχνιούνται, πολιτευτές συμβιβάζονται, πολίτες απογοητεύονται.

Γι’ αυτό ζητώ τη συμμετοχή σας! Αν συμμετέχετε, αν συζητούμε με ειλικρίνεια, αν θέτουμε ρεαλιστικούς στόχους, χωρίς τις παλιές αγκυλώσεις, τότε, θα ξεπεράσουμε την κρίση.

Σε ότι με αφορά, γι’ αυτούς τους στόχους θα παλέψω και αυτές τις αρχές υπόσχομαι να υπηρετήσω.

Ας αναγνωρίσουμε όλοι, με ειλικρίνεια, τα λάθη του παρελθόντος. Όρθιοι απέναντι στις δυσκολίες, οπλισμένοι με τα πλούσια πλεονεκτήματά μας και με μεθοδική δουλειά, μπορούμε να κάνουμε την Αττική Γη το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κομμάτι της Ελλάδας, για το καλό και του τόπου και των οικογενειών μας.

Σας περιμένω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου