Τρίτη 29 Μαΐου 2012

«Αστικός μύθος η απαγωγή 8χρονου αγοριού για αφαίρεση οργάνων» - κοινωνία

 Αναστάτωση στην περιοχή των Αχαρνών από φήμες για «απαγωγή οκτάχρονου αγοριού που έπεσε
θύμα αφαίρεσης οργάνων». Χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ασχολούνται τις τελευταίες ημέρες με ορισμένες ασαφείς πληροφορίες ότι «κοντά σε κάδο απορριμμάτων, στο κέντρο του Μενιδίου, βρέθηκε προ τετραημέρου ανήλικο αγόρι που είχε εξαφανισθεί από το σπίτι του και του οποίου είχαν αφαιρεθεί το νεφρό και άλλα ζωτικά όργανα».

Στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους οποίους επικοινώνησε «Το Βήμα» μιλούν για «μια ιστορία που έχει προκαλέσει ανησυχία και μερικές φορές πανικό στην τοπική κοινωνία, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται από πουθενά».


Από την άλλη πλευρά ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούν στην περιοχή, σημειώνουν ότι «έχουμε ερευνήσει διεξοδικά αυτές τις πληροφορίες χωρίς όμως να έχουμε καταλήξει οπουδήποτε». Επιπλέον ανώτατοι αξιωματικοί σημειώνουν ότι «τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν σχετικές καταγγελίες για απαγωγές ανηλίκων με στόχο την αφαίρεση οργάνων. Τέτοιες πληροφορίες έχουν υπάρξει και από το Μαρούσι, τη Γλυφάδα και αλλού. Ομως κανένα περιστατικό δεν έχει επιβεβαιωθεί και μάλλον πρόκειται για άστοχη φημολογία και... αστικούς μύθους».

Σύμφωνα λοιπόν με τις αναφορές που έφθασαν στους προϊστάμενους του Δήμου Αχαρνών αλλά και στις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες «ένας οκτάχρονος μαθητής είχε απαχθεί την προηγούμενη εβδομάδα από κεντρικό δρόμο της πόλης και βρέθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας σε κακή κατάσταση με σημάδια χειρουργικών επεμβάσεων στο σώμα του».

«Είναι μια φήμη που έχει απλωθεί στην πόλη μας. Ομως οι πληροφορίες δεν ήταν προσδιορισμένες. Τη μία φορά μας έλεγαν ότι το παιδί χάθηκε από σχολείο του Κόκκινου Μύλου και την άλλη από τις παρυφές της Πάρνηθας. Ζήτησα πληροφορίες από τους υπευθύνους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μας ανέφεραν κατηγορηματικά ότι κανένα περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου δεν είχε δηλωθεί και δεν έχει καταγραφεί από τους υπευθύνους των δημοτικών σχολείων της περιοχής», λέει εκπρόσωπος του δήμου Αχαρνών.

Από την άλλη πλευρά αξιωματικοί των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών επεσήμαναν ότι «γνωρίζουμε τις σχετικές αναφορές. Το ψάξαμε διεξοδικά τα τελευταία 24ωρα και δεν βρήκαμε τίποτα που να επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες. Ούτε δήλωση εξαφάνισης ανηλίκου υπάρχει, ούτε πολύ περισσότερο αναφορά ανεύρεσής του με αφαιρεθέντα όργανα από το σώμα του».

Οπως ανέφεραν άλλοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «αναφορές περί... σιωπηρής απαγωγής για αφαίρεση οργάνων ανηλίκων και ενηλίκων έχουν υπάρξει πολλές τα τελευταία χρόνια και δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από αυτές. Εξ άλλου αυτές οι φήμες δεν μπορούν να συνδυασθούν με ιατρικά, αστυνομικά και κοινωνικά δεδομένα της χώρας μας. Δεν υπάρχει κανένα σύστημα υποδοχής και μεταφοράς "λαθραίων" μοσχευμάτων το οποίο είναι ιδιαίτερα σύνθετο ενώ δεν έχει εντοπισθεί καμία τέτοια εγκληματική δραστηριότητα. Οπως δεν μπορεί να φαντασθεί κανείς ότι οι γονείς και συγγενείς του παιδιού θα απέκρυπταν αυτή την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του. Το αντίθετο μάλιστα».

ΤΟ ΒΗΜΑ - «Αστικός μύθος η απαγωγή 8χρονου αγοριού για αφαίρεση οργάνων» - κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου