Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Περιφέρειας Αττικής - Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ είχε σήμερα, Τρίτη 29 Μαΐου 2012, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Γιάννη Στουρνάρα,
παρουσία και της Ειδικής Γραμματέως ΕΣΠΑ, κας Γεωργίας Ζεμπιλιάδου.
Στη συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που παρατηρούνται στην ωρίμανση και ένταξη νέων έργων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ Αττικής) και που εντοπίζονται κυρίως στην έλλειψη μελετών και ώριμων έργων από τους Δήμους, στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στις απαλλοτριώσεις και τις διαρκείς προσφυγές και ενστάσεις από τους ενδιαφερομένους.
Επίσης, συζητήθηκε αναλυτικά και το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μεταφορά της αρμοδιότητας για το οδικό δίκτυο και τα φανάρια της Αττικής από το ΥΠΟΜΕΔΙ, χωρίς τους αντίστοιχους πόρους. Από την πλευρά του Υπουργείου δόθηκε η διαβεβαίωση πως το θέμα θα λυθεί με την τροποποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα από την επόμενη Κυβέρνηση.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Το ΕΣΠΑ βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα. Ενημερώσαμε σήμερα αναλυτικά το νέο Υπουργό για όλα τα ζητήματα που αφορούν το ΕΣΠΑ και ειδικότερα το ΠΕΠ Αττικής. Του επεσήμανα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση όλων των φορέων που εμπλέκονται στην υλοποίηση του προγράμματος. Δεν υπάρχει, πλέον, η πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Μόνο αν τεθεί ξανά σε κίνηση η οικονομία, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα της ύφεσης και της ανεργίας.
Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται καθημερινά για την υλοποίηση του ΠΕΠ που της αναλογεί. Χρειαζόμαστε, όμως, τη βοήθεια και τη συνδρομή της Κεντρικής Διοίκησης, τόσο για να μας επιλύσει γραφειοκρατικά προβλήματα που ανακύπτουν, κυρίως όμως, όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, να μην μας δημιουργεί η ίδια, επιπρόσθετα εμπόδια στην άσκηση των αρμοδιοτήτων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου