Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Μνημονιακές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος!

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνονται οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την
παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της ΔΕΗ στους χρηματιστηριακούς αναλυτές.

Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από τους πελάτες χαμηλής τάσης από 441 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011 αυξήθηκαν σε 507 εκατ. τον Ιανουάριο, 641 εκατ. το Φεβρουάριο και 763 εκατ. το Μάρτιο, για να υποχωρήσουν στα 629 εκατ. τον Απρίλιο, οπότε η ΔΕΗ πολλαπλασίασε τις διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών (20.000 - 25.000 το Μάρτιο - Απρίλιο από 7.000 - 8.000 το α` δίμηνο του έτους).

Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν διακανονιστεί σε δόσεις. Βασική αιτία για την αύξηση του χρέους των καταναλωτών ήταν η επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Η διοίκηση της εταιρίας επεσήμανε στους αναλυτές την αύξηση των εσόδων από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, για πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια, που οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση λόγω κρύου, στην επιστροφή των πελατών των προμηθευτών που έκλεισαν και στην αύξηση των τιμολογίων.

Τονίστηκε επίσης ότι στο 9μηνο Απριλίου - Δεκεμβρίου η ΔΕΗ πρέπει να αποπληρώσει δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ. Έναντι αυτών, οι διαθέσιμες γραμμές χρηματοδότησης στις 31 Μαρτίου ήταν 448 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας 173 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου