Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ολάντ: "Δεν είναι δυνατό να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αφρική" - Κόσμος

 Με κεντρικό θέμα την Ελλάδα και την κρίση στην Ευρωζώνη ολοκληρώθηκε η πρώτη τηλεοπτική
συνέντευξη του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Από το ξεκίνημα της συνέντευξης, ο Φρανσουά Ολάντ έδειξε τις προθέσεις του: λόγια συμπαράστασης προς την Ελλάδα, αλλά και αποφασιστικότητα ότι ο ίδιος και η Γαλλία θα δώσουν τη μάχη για την ενότητα της Ευρωζώνης.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι απαιτείται σεβασμός για τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μάλιστα, έσπευσε να τονίσει - καρφώνοντας την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τις πρόσφατες δηλώσεις της - ότι δεν είναι δυνατό να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την … υποσαχάρια Αφρική: «Οι Έλληνες έχουν προσφέρει πολλά τον τελευταίο καιρό. Δεν γίνεται να συγκρίνουμε τους Έλληνες με τους Αφρικανούς. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Εγώ σέβομαι τους Έλληνες και ελπίζω οι ίδιοι οι Έλληνες να επιλέξουν την Ευρώπη στις επερχόμενες εκλογές».

Ο Φρανσουά Ολάντ στην πρώτη του συνέντευξης ως Πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε και για το ευρωομόλογο τονίζοντας πως «ενώ η Καγκελάριος Μέρκελ εμφανίζεται αρνητική, δεν έχει δηλώσει ακόμα την πλήρη άρνησή της ως προς αυτήν την προοπτική».  

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Ολάντ: "Δεν είναι δυνατό να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αφρική" - Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου