Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

"Όποιος δεν δηλώνει την περιουσία του, θα τη δεσμεύουμε" - Εκλογές 2012


Για την ανάγκη ακύρωσης του μνημονίου και την αντικατάστασή του από σχέδιο ανόρθωσης που θα
βασίζεται στην ανάπτυξη και στην δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανσης, μίλησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα enikos.gr.  Επίσης ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η πραγματική διαπραγμάτευση στις 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί αν ο λαός ολοκληρώσει του βήμα του στις 17 Ιουνίου.
Η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των δανειστών θα επικεντρώνεται στον τρόπο και τους  όρους για την χρηματοδότηση, οι οποίοι αντί για να εξασφαλίζουν τα χρήματά,  το αντίθετο. Επιπλέον δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μία πρόταση που θα είναι βιώσημη για τον ελληνικό λαό και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούν άλλο να φορολογηθούν τα εισοδήματα, δεν μπορεί να φορολογηθεί η φτώχεια».
Δεν αποτελεί επιλογή μας η επιστροφή στη δραχμή, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πωςτΤο τελευταίο στάδιο που υπέγραψε ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς οδηγεί στην δραχμή. «Δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ», είπε
Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο που θα απαντά στις βασικέ δεσμεύσεις της χώρας μας για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και ένα χρέος που είναι βιώσιμο.
Σκληρή επίθεση σε media, εργολάβους και τράπεζες εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με αντικείμενο την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας «δεν καταλαβαίνουν ότι δεν κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην Ελλάδα».  Επίσης επέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την παρέμβαση προς τον κ. Μπαρόζο.
Ο κ. Τσίπρας επίσης σημείωσε πως δεν έχει πρότυπο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, όμως «το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είπε και σωστά πράγματα». Εμείς θα κριθούμε για τη σταθερότητα των απόψεών μας». Προφανώς δεν θα λυθούν τα πάντα αν καταγγείλουμε το μνημόνιο, δήλωσε, όμως θα αντιστραφεί η πορεία της χώρας μας από την φτώχεια. Πρόσθεσε επίσης πως «εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι από κόλαση θα κάνουμε παράδεισο τη χώρα από τη μια μέρα στην άλλη γιατί θα παραλάβουμε καμένη γη».
Σε σχετική ερώτηση ζήτησε την επανεξέταση του πλαισίου της Ευρώπης και εκτίμησε πως  είναι η μεγάλη ευκαιρία μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης να κάνουμε αλλαγές.
Όσον αφορά στην παραμονή της χώρας στο ΝΑΤΟ υπογράμμισε «Δεν έχουμε ως προγραμματική θέση την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ». Πιο συγκεκριμένα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια χώρα που θα είναι πυλώνας ειρήνης και ασφάλειας που κανένας Έλληνας φαντάρος δεν θα είναι στο Αφγανιστάν, ενώ επίσης σημείωσε πως  «Δεν θα κινηθούμε με επιπολαιότητα».
Για τα θέματα τις εξωτερικής πολιτικής δήλωσε πως η χώρα οφείλει να έχει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικήν και ότι δεν μπορεί να επικρατεί η παρωχημένη αντίληψη του Ανήκομεν εις τη Δύση. Ζήτησε ως χώρα να αποκαταστήσουμε σχέσεις με Ρωσία, με τις χώρες Brics (αναδυόμενες οικονομίες όπως Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) και η Ελλάδα να έχει παρέμβαση στις εξελίξεις στη Μεσόγειο
Οι αιτίες του προβλήματος μετανάστευσης

Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ξανά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, δήλωσε ο κ. Τσίπρας για το πρόβλημα της μετανάστευσης και απαίτησε την αλλαγή της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ. Επιπλέον για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε να αλλάξει η θέση της Ευρώπης σε σχέση με την μεταναστευτική πολιτική.

Τί προανήγγειλε για τις τράπεζες

Όσον αφορά στις τράπεζες αναρωτήθηκε «λέμε στους τραπεζίτες δεν έχετε να βάλετε στο χέρι στην τσέπη; Σπίτι σας» και προανήγγειλε κοινές μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου στο ελληνικό δημόσιο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρκα Ομπάμα ο οποίος κρατικοποίησε δυο τράπεζες. Δικαιολόγησε αυτή του την πρόταση λέγοντας πως θα πρέπει η λειτουργία των τραπεζών και τα κέρδη να αποσβέσουν ένα μέρος της ζημία τους δημοσίου και πως το εθνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα να βοηθήσουν την αγορά. Επίσης πρότεινε κούρεμα τουλάχιστον 30% των ιδιωτικών χρεών. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρξουν οι ελάχιστες αλλαγές άμεσα αποκατάστασης αδικιών, αναδιανομής από τα κάτω προς τα πάνω, πρώτα σταθεροποίησης της οικονομίας, θετικά φορολογικά κίνητρα.

Νέο, εθνικό φορολογικό σύστημα

Παράλληλα ζήτησε νέο, εθνικό φορολογικό σύστημα, απλό, δίκαιο και κλιμακωτό και έθεσε ως προϋπόθεση το περιουσιολόγιο μέσω του οποίου θα υποχρεούται ο καθένας να δηλώνει την ακίνητη και κινητή περιουσία του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και είπε πως αν γίνονται ψευδείς δηλώσεις θα δεσμεύονται οι περιουσίες.

Για την υψηλή φορολόγηση αναρωτήθηκε αν αξίζει τον κόπο να λένε οι εφοπλιστές ότι θα κατεβάσουν τις ελληνικές σημαίες την ώρα που στην πατρίδα μας έχουμε πόλεμο. Σημείωσε επίσης τις 58 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές.
Πρώτο ΘΕΜΑ online : "Όποιος δεν δηλώνει την περιουσία του, θα τη δεσμεύουμε" - Εκλογές 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου