Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

«Ροζ» βίντεο-εφιάλτης για την ανήλικη κόρη γνωστού σκηνοθέτη! - Ελλάδα

 Μια 14χρονη μαθήτρια, κόρη πολύ γνωστού σκηνοθέτη, ένα ροζ βίντεο, ένα επεισοδιο στο
Κολωνάκι και μια απόπειρα αυτοκτονίας… Είναι τα κομμάτια ενός εφιαλτικού παζλ που το τελευταίο διάστημα βασανίζει την οικογένεια ενός εκ των μεγαλυτέρων Ελλήνων σκηνοθετών. Το κορίτσι που πρωταγωνιστούσε σε ερωτικο βιντεο με συνομιληκο της, επεσε θυμα διασυρμου στο Διαδικτυο και οι γονεις της αναγκαστηκαν να προσφυγουν στην αστυνομια. Μετά τις έρευνες και τις μηνύσεις που κατετέθησαν, η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσυνη, η μαθητρια εξακολουθει να αντιμετωπιζει τον στιγματισμο και εχει αναγκαστει να αλλαξει τρεις φορες σχολειο..

Πρόκειται για μια μορφή cyber bullying, δηλαδή κυβερνοτρομοκρατίας, στην οποία εχουν πεσει πολλοι Ελληνες και εχουν αναγκαστει να προσφυγουν στην Αστυνομια. Μάλιστα, τα φαινόμενα πολλαπλασιάζονται και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάνει ημερίδες σε μαθητές και γονείς για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.



Πώς έμπλεξε

Η ιστορία της 14χρονης μαθήτριας άρχισε να ξετυλίγεται σε γνωστό σχολείο του Κολωνακίου στα τέλη Οκτωβρίου. Εκεί γνώρισε έναν μικρότερο κατά ένα χρόνο μαθητή και μετά από έντονο φλερτ έδωσαν ραντεβού την τελευταία ώρα στις τουαλέτες. Την ώρα της σεξουαλικής πράξης ο 13χρονος που είχε συνεννοηθεί με έναν φίλο του, τράβηξε βίντεο όλη την πράξη και στη συνέχεια μέσω mms, έστειλαν το υλικό στα κινητά σχεδόν όλων των μαθητών του σχολείου. Την επόμενη ημέρα, όλο το σχολείο γνώριζε τι είχε διαδραματιστεί ενώ  το ροζ βίντεο που έδειχνε τη συνεύρεση των δύο μαθητών είχε ανέβει και σε πορνό σελίδες του διαδικτύου. Το κορίτσι μόλις είδε το βίντεο και διαπίστωσε τι είχε συμβεί έπαθε σοκ…

Για έναν ολόκληρο μήνα ήταν κλεισμένη στο σπίτι της, έκλαιγε και ντρεπόταν να πάει στο σχολείο. Βυθιζόταν ολοένα και περισσότερο σε κατάθλιψη. Μάλιστα, μην αντέχοντας άλλο το διασυρμό αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, ευτυχώς όμως χωρίς να το καταφέρει. Οι γονείς της ενημέρωσαν το διευθυντή του σχολείου και το παιδί έκανε μεταγραφή σε άλλο σχολείο της περιοχής του Κολωνακίου. Δεν χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ημέρες και ο εφιάλτης ξαναχτύπησε… Το ίδιο βίντεο βρέθηκε στα κινητά των νέων συμμαθητών της, ενώ μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο με το όνομά της ήταν αρκετή για να την εκθέσει.

Ο γνωστός σκηνοθέτης με τη σύζυγό του αποφάσισαν ότι η υπόθεση έπρεπε να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Έτσι πέρασαν το κατώφλι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να καταγγείλουν το συμβάν και να ζητήσουν βοήθεια από τους αστυνομικούς και ζήτησαν να αποσυρθεί το υλικό που διέσυρε το παιδί τους από το Διαδίκτυο. Αίτημα το οποίο φυσικά δεν ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί, αφού από την ημέρα που κυκλοφόρησε και μέσα σε δύο εβδομάδες είχε ανέβει σε πάρα πολλά δίκτυα. Η διάδοση ήταν πλέον ανεξέλεγκτη…

Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που γίνεται προκειμένου και η Αστυνομία να έχει την ευχέρεια της έρευνας, είναι να κατατεθεί μήνυση από τους γονείς των παιδιών που πέφτουν θύματα τέτοιων επιθέσεων. Στην υπόθεση της μαθήτριας ο πατέρας σκηνοθέτης κατέθεσε μήνυση σε βάρος των γονέων του 13χρονου μαθητή για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ο μικρός, βρέθηκε και αυτός στα γραφεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παραδέχτηκε το λάθος του και δήλωσε πως μετάνιωσε, όμως ήταν ήδη αργά. «Έκανα βλακεία» είπε…

Όσο για το κορίτσι, αναγκάστηκε να αλλάξει και πάλι σχολείο και προσπαθεί με τη βοήθεια ειδικών να ανακτήσει την ψυχική της ισορροπία. Κάτι το οποίο ωστόσο δεν είναι εύκολο, καθώς και στη δεύτερη μεταγραφή το ροζ βίντεο έκανε και πάλι την εμφάνιση του στα κινητά τηλέφωνα των συμμαθητών της, ενώ οι γονείς της σκέφτονται να της αλλάξουν ακόμη και επώνυμο, μέχρι να τελειώσει το σχολείο.

Το τελευταίο διάστημα οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά. Γονείς καταγγέλλουν πως τα παιδιά τους διασύρονται μέσα από το Διαδίκτυο από μικρής διάρκειας βίντεο που τράβηξαν είτε συμμαθητές τους είτε άγνωστοι και ζητούν βοήθεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί αδυνατούν να σταματήσουν τη διάδοση και περιορίζονται στον εντοπισμό των ατόμων που κατέγραψαν τα βίντεο.
Πρώτο ΘΕΜΑ online : «Ροζ» βίντεο-εφιάλτης για την ανήλικη κόρη γνωστού σκηνοθέτη! - Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου