Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Σρέντερ: «Το SPD μπορεί να νικήσει αν δεν αντιγράψει τον Ολάντ» - κόσμος

Αν οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες, το SPD, αποφύγουν «να αντιγράψουν το (προεκλογικό)
πρόγραμμα» του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, τότε «έχουν μια πιθανότητα» το φθινόπωρο του 2013 να κερδίσουν τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, εκτίμησε ο τέως καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Με συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί στο νέο τεύχος του γαλλικού πολιτικού περιοδικού «Le Point», ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ερωτηθείς τι επίπτωση μπορεί να έχει η εκλογή του σοσιαλιστή Ολάντ στη γερμανική πολιτική ζωή απαντά: «Η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ δεν θα έχει επίπτωση στη Γερμανία. Δεν θα κάνει απότομη στρoφή προς τα αριστερά η γερμανική κοινωνία».
«Ομως, ο Ολάντ ξανάδωσε εμπιστοσύνη στους σοσιαλδημοκράτες, καταδεικνύοντας ότι η νίκη είναι εφικτή. Δεν υφίσταται σχέση αιτίου-άμεσου αποτελέσματος μεταξύ της δικής του επιτυχίας και μιάς ενδεχόμενης επιτυχίας του SPD του χρόνου, υπάρχει όμως επίπτωση σε ένα επίπεδο ψυχολογικό», προσθέτει ο Σρέντερ.
«Εχουμε οι Σοσιαλδημοκράτες μια πιθανότητα να κερδίσουμε τις εκλογές εάν, όμως, δεν διαπράξουμε το σφάλμα να αντιγράψουμε το πρόγραμμα Ολάντ», υπογραμμίζει.
«Δεν μπορούμε, όμως, από τη μια πλευρά να χρηματοδοτούμε την ανάπτυξη και από την άλλη να μην εισάγουμε οικονομικές μεταρρυθμίσεις δομικού χαρακτήρα», υπογραμμίζει επίσης ο τέως καγκελάριος της Γερμανίας.
Αναφορικά με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, ο κ. Σρέντερ κρίνει ότι «ο Ολάντ έχει δίκιο να πιέζει ώστε ένα σκέλος μέτρων αναπτυξιακού χαρακτήρα» να προστεθεί σε αυτό. «Φρονώ μάλιστα, σχετικώς, ότι θα το καταφέρει αυτό. Θα έχει άδικο, όμως, να επιμείνει να γίνει η επαναδιαπραγμάτευση του ίδιου του Δημοσιονομικού συμφώνου».

ΤΟ ΒΗΜΑ - Σρέντερ: «Το SPD μπορεί να νικήσει αν δεν αντιγράψει τον Ολάντ» - κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου