Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Δήμος Παιανίας - Διανομή φθηνών τροφίμων


Ο Δήμος Παιανίας στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ανέλαβε την πρωτοβουλία διάθεσης βασικών προϊόντων διατροφής στους κατοίκους της παρακάμπτοντας τους
μεσάζοντες και φέρνοντας σε άμεση επαφή τους παραγωγούς με τους καταναλωτές δίνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης στους δημότες αλλά και αντίστασης στην κρίση που ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 12 Μαΐου 2012, οι κάτοικοι Παιανίας και Γλυκών Νερών προσήλθαν από νωρίς το πρωί στο χώρο του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Παιανίας (Παρακράτημα), όπου προμηθεύτηκαν αγροτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές κατευθείαν από τους παραγωγούς. Στο χώρο διάθεσης παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δημήτρης Γ. Δάβαρης, πάντα ευαισθητοποιημένος σε θέματα κοινωνικής προσφοράς. Τη διοργάνωση της πρωτοβουλίας ανέλαβαν ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Παιανίας κ. Σπύρος Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γλ. Νερών κ. Αρτέμης Βαγιωνάκης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Παιανίας κ. Θανάσης Σταύρος. Όλα τα προϊόντα ήταν πιστοποιημένα με όλα τα νόμιμα παραστατικά, άριστης ποιότητας και σε πολύ χαμηλές τιμές. Περίπου χίλιοι κάτοικοι της Παιανίας και των Γλυκών Νερών που είχαν δηλώσει τις παραγγελίες τους, είτε τηλεφωνικά είτε συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά το ανάλογο έντυπο, προσήλθαν και εξυπηρετήθηκαν άμεσα τόσο από το προσωπικό του Δήμου όσο και από τους ίδιους τους παραγωγούς.
Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε για τους κατοίκους της τα παρακάτω προϊόντα:
  1. 20 τόνους πατάτες Νευροκοπίου,
  2. 20 τόνους αλεύρι χωριάτικο και αλεύρι για όλες τις χρήσεις Κιλκίς-Σερρών και
  3. 17 τόνους ρύζι ελληνικής προέλευσης σοδειάς 2011 (νυχάκι, γλασσέ, καρολίνα, κίτρινο)
Η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία του Δήμου Παιανίας στέφθηκε με επιτυχία γεμίζοντας όλους με αισιοδοξία και δύναμη για μία μελλοντική παρόμοια προσπάθεια συμπαράστασης προς τους δημότες και ανακούφισής τους από τα οικονομικά βάρη της εποχής.
Στο χώρο του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού από τη Δημοτική Αρχή παρευρέθησαν αλλά και βοήθησαν με μεράκι και διάθεση ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δημήτρης Γ. Δάβαρης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Παιανίας κ. Σπύρος Νανόπουλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Γλ. Νερών κ. Νίκος Ταμπουράκης, ο Αντιδήμαρχος Γλ. Νερών κ. Αρτέμης Βαγιωνάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Δάβαρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Δάβαρης, η Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας κα Καίτη Ανδρέου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Θανάσης Σταύρος , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ζωή Αγγελοπούλου, κ. Γιώργος Βλάχος, κ. Σταύρος Δάβαρης και κ. Γιώργος Μητροθανάσης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Παιανίας κ. Νίκος Ελευθεριάδης, κ. Θανάσης Μυλωνάς και κα Σοφία Χούντα-Παπανικολάου. Επίσης η Δημοτική Αστυνομία έδωσε το παρόν δυναμικά συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου