Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Να πληρώσουν οι μεγάλοι και πλούσιοι - Οικονομία

 Την πόρτα των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και των VIP φορολογουμένων των ακριβών  προαστίων,
κτυπά η εφορία.

Διαβλέποντας την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση, ο υπουργός Οικονομικών καθ. Γιώργος Ζανιάς  θα πραγματοποιήσει σήμερα «έφοδο» στην ΔΟΥ των Μεγάλων Επιχειρήσεων αλλά και στην ΔΟΥ Ψυχικού, ενοχλημένος και ανήσυχος για την κάμψη των εσόδων από φόρους στους μεγάλους και οικονομικά ισχυρούς φορολογουμένους.

Το σήμα που στέλνει τώρα  υπουργός Οικονομικών στους εφόρους είναι «εισπράξτε από αυτούς που μπορούν να πληρώσουν». Το κίνημα «δεν πληρώνω» γενικεύεται αλλά βρίσκει μεγάλη απήχηση και στους πλούσιους που «στην αναμπουμπούλα χαίρονται», η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων, αντί να ... «ξεζουμίσει» τις πολυεθνικές και τις μεγάλες βιομηχανίες  που λειτουργούν στη χώρα μας, έγινε αιτία να διαλυθούν τα ελεγκτικά κέντρα της χώρας, ενώ και η ΔΟΥ Ψυχικού, με τους αυξημένου «ειδικού βάρους» φορολογουμένους και θεωρούμενη ως «ναυαρχίδα» ή βαρόμετρο  για τις εισπράξεις των ΔΟΥ, δείχνει να έχει πέσει σε ξέρα.

Ο κ. Ζανιάς ετοιμάζεται να καλέσει άμεσα στο γραφείο του (την Τετάρτη πιθανότατα) τους προϊσταμένους των 10 μεγαλύτερων Δ.Ο.Υ.  και των 5 μεγαλύτερων Τελωνείων του Νομού Αττικής, για να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο και να εισπράξουν ό,τι μπορούν να εισπράξουν, αφού μόνο έτσι μπορούν να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, όσο τα ταμειακά αποθέματα στερεύουν και οι δόσεις της δανειακής βοήθειας δεν καταφτάνουν.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Να πληρώσουν οι μεγάλοι και πλούσιοι - Οικονομία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου