Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο Άκης ζητούσε το 1 εκατ. για να κλείσει στόματα - Πολιτική

 Τρίτα πρόσωπα εμπλεκόμενα, προφανώς, στη διαδικασία του ξεπλύματος του «μαύρου» χρήματος,
φαίνεται πως έπρεπε να πληρωθούν άμεσα από τον Άκη Τσοχατζόπουλο προκειμένου να μην «ξεσπάσει θύελλα», όπως γράφει ο ίδιος ο πρώην υπουργός σε σημειώσεις του που κατασχέθηκαν στο πολιτικό του γραφείο στην Κυψέλη.

Οι πιέσεις για πληρωμές που δέχεται ο πρώην υπουργός φαίνεται πως είναι πολύ ισχυρές και όπως προκύπτει έρχονται σε μια περίοδο που εκείνος αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Για αυτό και ζητάει απεγνωσμένα το ποσό του 1. εκατ. ευρώ από τον άλλοτε στενό του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκο χωρίς όμως να καταφέρει απ΄ ότι φαίνεται και να το λάβει. Για το λόγο αυτό, γράφει, ότι αναγκάζεται να καλύψει ο ίδιος το ποσό από το «απόθεμα» και από δανεισμό από τρίτους, ενώ φτάνει στο σημείο να σκέπτεται τη «συγκρότηση αμάδας σταθερής καθοδήγησης και πίεσης προς τον ΙΣ» δηλαδή τον Ιωάννη Σμπώκο…

Μάλιστα, μέσα από τις σημειώσεις αυτές εξηγείται και γιατί ο πρώην υπουργός σε άλλα χειρόγραφά του μιλάει για 1 εκατ. ευρώ που πρέπει να του επιστρέψει ο άλλοτε στενός του συνεργάτης ενώ σε άλλα για 920.000 ευρώ. Ο Ι. Σμπώκος φαίνεται να του έστειλε κάποια στιγμή γύρω στις 70.000 ευρώ - «ψίχουλα» όπως τα χαρακτηρίζει ο Α. Τσοχατζόπουλος - και στη συνέχεια να έκλεισε εντελώς την «στρόφιγγα» της …χρηματοδότησης. Το αποτέλεσμα ήταν ο πρώην υπουργός να υποστεί …οικονομική ασφυξία φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να μην μπορεί να εξοφλήσει λογαριασμούς ΔΕΚΟ του γραφείου του.  Επιπλέον, να δέχεται ισχυρές πιέσεις για πληρωμές από πρόσωπα που δεν κατονομάζει πλην όμως αυτά – όπως προκύπτει – τον πίεζαν πολύ!

Πιο συγκεκριμένα, σε μια από τις σημειώσεις του ο Α. Τσοχατζόπουλος αναφέρει μιλώντας, προφανώς, για τον Ι. Σμπώκο: «Το πρόβλημα που δημιούργησε είναι ότι αυτός με κοροϊδίες πάνω από χρόνο – από το 2010 – διαβεβαίωνε ότι βρήκε ασφαλείς διαδικασίες και τρόπους διακίνησης σταδιακά του 1 εκα. στο εξωτερικό και παραλαβή του κάτι όμως που ποτέ δεν λειτούργησε. ….Δημιουργούσε κάθε φορά ένα σενάριο για αποστολή στη Ρωσία, στην Ουκρανία που πάντα κάτι συνέβαινε και δεν πραγματοποιούνταν εκτός από τα αυτά τα ψίχουλα 50.000 +20.000. Καμία καινούργια αποστολή επιστροφής από τα παραπάνω. Συνέπεια: η μη αποστολή τελικά παρά τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες που δεχόμουν για πολλούς μήνες!!! Και δέχθηκα να καλύψω από το απόθεμα μου αυτά που καθυστερούσε και δεν έρχονταν και προς το τέλος μόνο κατάλαβα ότι είναι παλιανθρωπιά, ότι υπήρχε σκόπιμη κοροϊδία….». Είναι φανερό πια ότι ο πρώην συνεργάτης του ενώ υπόσχεται τα χρήματα στον Α. Τσοχατζόπουλο δεν του τα επιστρέφει ποτέ είτε γιατί δεν μπορεί (σ.σ. ο Γ. Σμπώκος είναι κατηγορούμενος για ξέπλυμα στην υπόθεση των υποβρυχίων) είτε γιατί δεν θέλει.

Σε άλλο χειρόγραφό του ο Α. Τσοχατζόπουλος αναφέρει: «Θέλω να γνωρίζεις να καταλάβεις ότι αν δεν φέρω λεπτά τώρα σε όλους αυτούς επειδή είναι σε τραγική οικονομική  κατάσταση θα ξεσπάσει θύελλα. …Γνωρίζουν όλοι πλέον τη ζημιά που μου έκανες…..Παρά τις υποσχέσεις δεν μου επέστρεψες καθόλου χρήματα. Τα υποσχόμενα που δεν ήρθαν ποτέ τα κάλυψα εν τω μεταξύ εγώ από το αποθεματικό και όταν ξέμεινα με δανεισμό από τρίτους!!! Για αυτό είμαι καταχρεωμένος! Καταλαβαίνεις ή όχι; …Για αυτό δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Φέρε άμεσα τα χρήματα….είτε μέρος άμεσα από τις 900.000».

Ακόμη, σε άλλη σημείωση του αναφέρει: «Προς το τέλος μόνο κατάλαβα την σχεδιασμένη πρόθεση να με ζημιώσεις σημαντικά. …..Για αυτό σήμερα διεκδικούμε από «ΑΥΤΟΝ» την άμεση πληρωμή επιτέλους όλων των αποστολών επιστροφής που είχαν συμφωνηθεί από το 2010 δηλαδή 920.000 ευρώ καθώς και το επιπλέον κόστος που μου δημιούργησε η απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά του. Για το σκοπό αυτό συγκροτείται ομάδα σταθερής καθοδήγησης και πίεσης προς τον ΙΣ».

«Θα έρθουν νέα χτυπήματα»

Για μια ακόμη φορά ο πρώην υπουργός είναι προφητικός για την τροπή που θα πάρει η διερεύνηση της υπόθεσής του. Αναφέρει: «Κακή εξέλιξη της υπόθεσης … Θα έρθουν νέα χτυπήματα που τα γνωρίζουμε. Θα ασκηθεί δίωξη…θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου. Πρέπει να αντέξω τώρα τα χτυπήματα όπως άντεξα ένα χρόνο και τώρα στο τέλος ακόμη περισσότερο»

Σε άλλη σημείωσή του μιλάει και πάλι για το οικονομικό: ««Σκέψου καλά το οικονομικό!!!! Για μένα έχει τεράστια σημασία τώρα. Είμαστε μεταξύ μας, με τους ανθρώπους μας σε βαθιά κρίση. Αιτία έλλειψή χρημάτων….Μου ζητάτε να κινητοποιηθώ, να πάρω πρωτοβουλίες να δράσω και να λύσουμε μαζί θέματα. Καλά δεν καταλαβαίνουνε ότι χωρίς επαρκή χρήματα δεν θα μπορέσω να κάνω οτιδήποτε».

Την  ίδια  ώρα σε συμπληρωματική απολογία, πιθανότατα εντός του Ιουλίου, αναμένεται να κληθεί από τους ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών, ο πρώην υπουργός 'Αμυνας 'Ακης Τσοχατζόπουλος ώστε να δώσει εξηγήσεις για την πληθώρα των στοιχείων που προέκυψαν από την αξιολόγηση των χιλιάδων σελίδων του κατασχεθέντος αρχείου του.


Πρώτο ΘΕΜΑ online : Ο Άκης ζητούσε το 1 εκατ. για να κλείσει στόματα - Πολιτική

1 σχόλιο:

  1. λεξούλες από τον Άκι....παλιανθρωπιά ,κοροϊδίες !!

    τι σημειώνει το παλικάρι;εμετικούς συνειρμούς θα μας τρελάνουν αυτοί ρε ,γιατί δεν τα κρατάνε για τη δίκη ; εγώ θέλω να μπούνε τώρα στο κυρίως θέμα ,κατάσχεση των πάντων ,να μπει χρήμα στα ταμεία του χρεωμένου κράτους και δε παν να κόψουν φλέβες ο Άκις και η Άκενα εδω ο κόσμος καίγεται η Άκενα .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου