Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Λαγκάρντ: "Πήρα ένα μάθημα από την Ελλάδα" - Πολιτική

Έντονη δυσαρέσκεια φέρονται να έχουν εκφράσει  αρκετά μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου του
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  για  τις ατυχείς δηλώσεις της διευθύντριας του ιδρύματος Christine Lagarde στον Guardian και την ατυχέστατη σύγκριση της Ελλάδος με τα παιδιά της Αφρικής.

Πληροφορίες του protothema.gr  αναφέρουν ότι το κλίμα είναι βαρύ και αρκετά μέλη του Ταμείου δεν έχουν  ικανοποιηθεί από τις εξηγήσεις που η ίδια έδωσε μέσω Facebook μετά τον  καταιγισμό αντιδράσεων από χιλιάδες Έλληνες στην προσωπική της ιστοσελίδα.
Πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι η Γαλλίδα πολιτικός "τα άκουσε" από μέλη της διοίκηση του ΔΝΤ, τα οποία ζήτησαν εξηγήσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις της με τους παραλληλισμούς περί Ελλήνων και παιδιών του Νίγηρα.

Μάλιστα, η κα Λαγκάρντ φέρεται να δήλωσε ότι "πήρα ένα μάθημα" από το συγκεκριμένο θέμα, ενώ πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι για να αμβλύνει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί ενδέχεται η ίδια να προβεί στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων την ερχόμενη Πάμπτη αντί, όπως συνηθίζεται, του εκπροσώπου της.

Στο ταμείο επίσης δεν είδαν με θετικό μάτι - ακριβώς γιατί βάζει στο στόχαστρο το κύρος του ιδρύματος - τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν  την ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ να μην εκπληρώνει την φορολογικές της υποχρεώσεις την ίδια ώρα που κάνει τέτοια κριτική σε μια χώρα ενταγμένη και μάλιστα σε αυστηρότατο  πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής όπως στην Ελλάδα, όπου οι Έλληνες καλούνται σε θυσίες υπέρ άνω των δυνάμεων τους.
Πηγές του protothema.gr αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η ίδια η διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Christen Lagarde προκειμένου να κατευνάσει το όντως   δυσμενές κλίμα εις βάρος της την προσεχή Πέμπτη στην ενημέρωση που κάνει το ταμείο προς τους διαπιστευμένους συντάκτες στην Ουάσιγκτον  να εμφανισθεί η ίδια για να ανασκευάσει  με δηλώσεις υπέρ της Ελλάδος.
Η κ. Lagarde πάντως θα επιμένει στην αυστηρή τήρηση  του προγράμματος  δημοσιονομικής προσαρμογής.   Πηγές από το ταμείο τόνιζαν πως παρά το ατυχές των δηλώσεων και της σύγκρισης της Ελλάδος με τα παιδιά της Αφρικής  «η διοίκηση του ιδρύματος  εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στο κύρος και την υπευθυνότητα της κ. Λαγκάρτ αφού ανταποκρίνεται πλήρως και με θετικά για το ταμείο αποτελέσματα». 
Πληροφορίες μάλιστα πολύ καλά διασταυρωμένες αναφέρουν  πως τα προσεχή 24ωρα θα δούμε συνέντευξη της κ. Christine Lagarde σε μεγάλο ελληνικό ΜΜΕ όπου εκεί θα έχει και το χρόνο και το έδαφος να ανασκευάσει πλήρως και να αντιστρέψει το κλίμα που δημιουργήθηκε εις βάρος της. Στελέχη του ΔΤΝ, από χώρες μέλη του,  παρά ταύτα εξακολουθούν να στηρίζουν  την επιλογή στο πρόσωπο της κ. Christine Lagarde ακριβώς διότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να πετύχει τους στόχους που της έχουν ζητηθεί.
Κοινώς μάζεψε κάποια δισ. για τα ταμείου του ταμείου…
Θυμηθείτε εδώ τις επίμαχες δηλώσεις Λαγκάρντ.

Διαβάστε επίσης εδώ για τον σάλο που προκλήθηκε με αναρτήσεις στη σελίδα της στο Facebook και εδώ  για την προσπάθεια ανασκευής του θέματος από την ίδια.

Πρώτο ΘΕΜΑ online : Λαγκάρντ: "Πήρα ένα μάθημα από την Ελλάδα" - Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου