Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 25/5/2012 συζήτησε την παράνομη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου για συρρίκνωση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας Νέας Μάκρης και Σπάτων. 

Συγκεκριμένα, τα δύο Κέντρα Υγείας, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και μη κάλυψης των εφημεριών του μήνα, οδηγούνται
σταδιακά σε πρωινή μόνο λειτουργία, από τις 07.00 - 15.00, για όσες μέρες του μήνα δεν επαρκούν οι ιατροί, παρόλο που η νόμιμη λειτουργία των Κέντρων είναι αποκλειστικά 24ωρη.
Η τραγική έλλειψη του ιατρικού προσωπικού έχει εγγράφως γνωστοποιηθεί στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, και παρά όλα αυτά οι αποφάσεις της Διοίκησης, αντί να στηρίζουν την άμεση κάλυψη των Κέντρων Υγείας με το επαρκές επιστημονικό προσωπικό, άνοιξαν το δρόμο για πρωινή λειτουργία τους και κάλυψη των αναγκών ενός τεράστιου αριθμού πολιτών των Δήμων Νέας Μάκρης και Σπάτων - Αρτέμιδας μόνο από το προς ανάπτυξη Κέντρο Υγείας αστικού τύπου Ραφήνας.
Βάσει ποιου σχεδίου παροχής υγείας έχει αποφασιστεί η καταδίκη τόσων κατοίκων, οι οποίοι αποκλείονται από οργανωμένες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές και μάλιστα τους θερινούς μήνες που ο πληθυσμός των συγκεκριμένων περιοχών αυξάνεται ραγδαία και οι ανάγκες τους σε θέματα υγείας πολλαπλασιάζονται ανάλογα;
Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων καταγγέλλει όποια απόφαση οδηγεί σε συρρίκνωση της Δημόσιας Υγείας και καλεί τους εργαζόμενους του «Σισμανογλείου» Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας Ν. Μάκρης και Σπάτων, τους Δήμαρχους και τους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών σε κοινή συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, με σκοπό την ανατροπή των αποφάσεων για το κλείσιμο δομών Υγείας.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6/6/2012 και ώρα 12.00 μ.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΧΛΙΟΠΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑ. ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ.
ΤΕΩΣ ΚΙ ΑΠΟ  Ι5ΕΤΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΤΟΥ  ΚΥ ΣΠΑΤΩΝ.
“ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ” ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙΣΑ (ΓΙΑ “ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ”)
ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 4ης/ 4/12 ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου