Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Λαύριο - Αλληλεγγύη με συγκέντρωση τροφίμων


Το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Λαύριο που φιλοξενεί περίπου 267 Κούρδους πρόσφυγες και 85 παιδιά βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και αδυνατεί να τους σιτίσει στοιχειωδώς.
Έχει κοπεί η χρηματοδότηση του Ερυθρού Σταυρού, με την ευθύνη του οποίου λειτουργεί το κέντρο, με αποτέλεσμα να παραμένουν εδώ και 6 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σ΄ αυτό και να υπάρχει τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα με τους πολιτικούς πρόσφυγες που φιλοξενεί το Κέντρο.
Διεκδικούμε, μαζί με τους άλλους φορείς να δοθούν τα χρήματα που προορίζονται για το Κέντρο για να λυθούν τα προβλήματα αυτά.
Για την άμεση δυνατότητα των ανθρώπων αυτών να σιτίζονται και για τη στήριξη των παιδιών, πολλά από τα οποία είναι μαθητές στα σχολεία του Λαυρίου, καλούμε μέσα από τα σχολεία σε συγκέντρωση τροφίμων.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τους δ/ντές των σχολείων να ενημερώσουν άμεσα τους γονείς και την τοπική κοινωνία με έκκληση για άμεση βοήθεια.

Σημείωση: επειδή η κατάσταση είναι απελπιστική, παρακαλούνται όσες σχολικές μονάδες συγκεντρώσουν τα πρώτα τρόφιμα να ειδοποιήσουν αμέσως το σύλλογο για να τα στείλουμε, πριν την ολοκλήρωση της προσπάθειας.
Στα κοντινά στην περιοχή σχολεία, αν μπορούν ας συγκεντρώνονται και τρόφιμα για μικρά παιδιά κάτω των 4χρονών – υπάρχουν 40 παιδιά αυτής της ηλικίας – (πχ κάθε είδους γάλα, ριζάλευρο, αυγά κλπ)

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος
Τουλγαρίδης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου