Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ο Κώστας Καραμανλής ο... Γ΄ υποψήφιος στις Σέρρες - Συλλογές - Εκλογές 2012

Με την έκπληξη που ακούει στο…όνομα Κώστας Καραμανλής «έκλεισαν» τα ψηφοδέλτια της Νέας
Δημοκρατίας για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ο κ. Αντ. Σαμαράς προχώρησε σε μια κίνηση που θα δημιουργήσει πολλές συζητήσεις και θα δώσει τροφή για ποικίλα σχόλια, καθώς αποφάσισε στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο των Σερρών να τοποθετηθεί ο κ. Κ. Καραμανλής (εδώ παλαιότερο δημοσίευμα), όχι ο τέως Πρωθυπουργός, αλλά ο συνονόματος εξάδελφός του.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατόπιν συνεννόησης με τον έμπειρο και παλαίμαχο πρώην υπουργό, τον κ. Αχ. Καραμανλή, επέλεξε να κάνει μια συμβολική ενέργεια, συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα των Σερρών τον υιό του νυν αντιπροέδρου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Ο νεότερος της οικογένειας Καραμανλής συμπεριλήφθηκε στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου του νομού Σερρών, γενέτειρα των ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και του πατέρα του, Αχιλλέα.

Με την επιλογή αυτή θεωρείται δεδομένο ότι ανοίγει η πόρτα της πολιτικής για τον ίδιο, ένα νέο πρόσωπο με ξεκάθαρες απόψεις, θέσεις και αρχές για την πολιτική που διατηρεί χαμηλό προφίλ και αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, μένοντας στην ουσία και όχι στην παραπολιτική.

Ο κ. Καραμανλής είχε κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες της πολιτικής τα τελευταία χρόνια και ασχολούνταν με την οικογενειακή ναυτιλιακή εταιρεία, αλλά και την έδρα Κωνσταντίνου Καραμανλή- Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών που συστάθηκε το 2001, στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Τufts.

Την ίδια στιγμή ο κ. Σαμαράς διόρθωσε πολλά λάθη που έγιναν στα ψηφοδέλτια της 6ης Μαϊου και προσπάθησε να δώσει έναν αέρα ενότητας στις «γαλάζιες» λίστες, έχοντας διάθεση να εξισορροπήσει και να μην δημιουργηθούν προβλήματα και εντάσεις, αν και στην πολιτική όπως και στη ζωή, πάντα θα υπάρχουν ανικανοποίητοι.

Έτσι, στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. έχουν ενταχθεί στελέχη που προέρχονται από τη Δημοκρατική Συμμαχία και το ΛΑΟΣ, αλλά όλοι σχεδόν είναι σε μη εκλόγιμες θέσεις, για να μην διαταραχθούν ισορροπίες.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτός από τη Μεσσηνία, όπου εκλέγεται από το 1977, θα είναι αυτή τη φορά υποψήφιος, όχι στη Μαγνησία, όπως στις εκλογές της 6ης Μαϊου, αλά στην περιφέρεια Αττικής, για να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του πρώην βουλευτή κ. Γ. Κοντογιάννη, προερχόμενου από τη Δημοκρατική Συμμαχία, ο οποίος προτίμησε στην Ηλεία, να τοποθετηθεί στην τρίτη θέση. Ο κ. Κοντογιάννης, που συναντήθηκε και το ζήτησε από τον κ. Σαμαρά, σε μια χαρακτηριστική κίνηση συλλογικότητας και ενότητας, να μην υπάρξει αλλαγή του ψηφοδελτίου όπως αποφάσισε ο λαός της Ηλείας και ως εκ τούτου τοποθετήθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από τον κ. Κ. Τζαβάρα και την κυρία Διονυσία Αυγερινοπούλου που εξελέγησαν.

«Δεν θέλω πρόεδρε να μου δώσετε μία έδρα, αλλά να φέρω εγώ έδρα στην Ηλεία» φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά ο κ. Κοντογιάννης, άποψη που εξέπληξε θετικά τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Οι λίστες της Νέας Δημοκρατίας

Αργά το απόγευμα έδωσε η Ν.Δ. τις λίστες με τα ψηφοδέλτια του κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά οι υποψήφιοι βουλευτές είναι 412 εκ των οποίων οι 139 είναι γυναίκες, ενώ οι νέοι υποψήφιοι σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι 43.
Στα πλαίσια της πανστρατιάς που κήρυξε ο κ. Σαμαράς και των προσχωρήσεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες ημέρες, από τη Δημοκρατική Συμμαχία προέρχονται 14 υποψήφιοι βουλευτές, από το ΛΑΟΣ τρεις, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες πέντε και ένας υποψήφιος προέρχεται από τη Δράση.

ΤΟ ΒΗΜΑ - Ο Κώστας Καραμανλής ο... Γ΄ υποψήφιος στις Σέρρες - Συλλογές - Εκλογές 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου