Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ραφήνα - «Η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ
Η κα ΤΑΣΟΥΛΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ και οι συνεργάτες της παρουσίασαν την δουλειά τους
Το μεσημέρι της Κυριακής 13 Μαΐου, βρέθηκα στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου Ραφήνας, καλεσμένος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος του δήμου
Ραφήνας-Πικερμίου.
Ανάμεσα σε κοινό όλων των ηλικιών που απαρτιζόταν από γονείς, δασκάλους, παιδαγωγούς, διέκρινα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου, ανάμεσά τους και την Αντιδήμαρχος κ. Άννα Ραπτοπούλου-Παπαθανασίου.
Ο χαιρετισμός που απηύθηνε σε όλους ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π. κ. Παύλος Μπατάλης, περιείχε μια ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της βιωματικής εκπαίδευσης στην οποία στοχεύουν τα τέσσερα τμήματα που παρουσιάστηκαν και λειτουργούν για παιδιά, αλλά και ενήλικες, εδώ και 25 χρόνια. Ο κ. Μπατάλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ιδρύτρια των τμημάτων, αλλά και της θεατρικής ομάδας «ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ» Ραφήνας, την παιδαγωγό κα. Τασούλα Πανταζή-Δημοπούλου, που προσφέρει ανελλιπώς τις υπηρεσίες της με απόλυτη αφοσίωση στο παιδί, με τις ειδικές συνεργάτιδές της.
Η ίδια η κα. Πανταζή-Δημοπούλου μας ανέπτυξε –με απλά λόγια– το στόχο της βιωματικής εκπαιδευτικής μεθόδου που χρησιμοποιεί, στα παιδιά, και τη βοήθεια στην κοινωνική τους ολοκλήρωση ως ενήλικες πλέον. Ευχαρίστησε τις συνεργάτιδές της, υπενθυμίζοντας ότι είναι και οι ίδιες παιδιά των πρώτων ομάδων της, που, πτυχιούχα κι εξειδικευμένα πια, ακολουθούν το εθελοντικό παράδειγμά της.
Η ενθουσιώδης χορευτική είσοδος των παιδιών από διάφορα σημεία στην αίθουσα, η στοργή που κρατούσαν από το χέρι τα μικρότερα, η έκθεση των κατασκευών τους (ψηφιδωτό, αγιογραφία, παζλ) που αποτελούσε και το σκηνικό τους και το σενάριο που γράψανε όλα μαζί τα παιδιά για το έργο τους, αποδεικνύουν την πολλή και υπεύθυνη δουλειά που γίνεται και την ομαδικότητα που τόσο δύσκολα επιτυγχάνεται σήμερα.
Το φετινό θέμα του «σεμιναρίου»: Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΟΥ, τους έδωσε τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους «μέσα από την εικόνα του διπλανού τους», να συνυπάρξουν και –κυρίως– να συνδημιουργήσουν.
Ήταν μια πειθαρχημένη παρουσία παιδιών με φανταχτερά κοστούμια, που με απλό τρόπο εστίασαν στην ουσία, στο λόγο, στο συντονισμό και στο ομαδικό πνεύμα.
Ένα θερμό χειροκρότημα –όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο κ. Μπατάλης- είναι η ελάχιστη αναγνώριση σε μια τέτοια εθελοντική προσφορά με την ένθερμη στήριξη του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Δημήτρης Πνευματικάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου