Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

O Παναγιώτης Καμπουρίδης θα πάει στην Ολυμπιάδα μαζί με τον Στάθη Παπαδόπουλο

Τον Μάιο θα μαθαίναμε σε ποιες κατηγορίες και το ποιοι αθλητές/τριες θα μας εκπροσωπούσαν.
Μια κατηγορία που δεν χρειαζόταν να περιμένουμε για να μάθουμε αν θα είναι στο Λονδίνο είναι τα 470 ανδρών. Στα 470 ανδρών η Ελλάδα έχει μια μακρά παράδοση καλών αθλητών με

παγκόσμιες επιτυχίες που ξεκινάν από την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 των Γεροντάρη - Μπόνα, συνεχίζουν το 1995 με την κατάκτηση της 1ης θέσης του παγκοσμίου με τους Κοσματόπουλο - Τριγκώνη και φτάνουν, με πολλές ακόμα ενδιάμεσες επιτυχίες, μέχρι σήμερα με την παρουσία των δυο κορυφαίων πληρωμάτων μας, των Παναγιώτη Μάντη - Παύλο Καγιαλή και των Παναγιώτη Καμπουρίδη - Στάθη Παπαδόπουλο.
Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη τα δυο αυτά πληρώματα, που τα τελευταία χρόνια προπονούνται μαζί, έδωσαν έναν αγώνα για το ποιοι θα είναι αυτοί που θα πάνε στην Ολυμπιάδα.

 Δυστυχώς κάθε χώρα μπορεί να συμμετάσχει μόνο με ένα σκάφος στους ΟΑ, οπότε θα έπρεπε να αποφασιστεί, όχι το ποιοι είναι καλύτεροι, αναμφισβήτητα και τα δυο πληρώματα είναι μέσα στους καλύτερους του κόσμου, αλλά το ποιοι θα είναι αυτοί που τη δεδομένη στιγμή θα ξεχωρίσουν με την ικανότητα και την τύχη τους, για να πάνε τελικά στους ΟΑ. 
Αστειευόμενος μερικές μέρες πριν, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου και όταν ακόμα δεν είχε ξεκαθαρίσει το τι θα γίνει, είχα πει ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι το όνομα του κυβερνήτη του σκάφους που θα πάει στην Ολυμπιάδα, θα είναι Παναγιώτης... Θα ήταν Παναγιώτης όπως και να' χε μιας και οι δυο κυβερνήτες λέγονται έτσι.
Τελικά ο Παναγιώτης που θα πάει στην Ολυμπιάδα είναι ο Παναγιώτης Καμπουρίδης μαζί με το πλήρωμα του τον Στάθη Παπαδόπουλο. Οι δυο αυτοί αθλητές κατάφεραν και πήραν την εσωτερική πρόκριση και θα είναι μια από τις δυνατότερες ομάδες στους ΟΑ και γιατί όχι και μια ελπίδα για μετάλλιο για τη χώρα μας. Σίγουρα είναι μέσα στις δυνατότητες τους και τους το ευχόμαστε.
Ο Παναγιώτης Καμπουρίδης, με το που επέστρεψαν από τη Βαρκελώνη μας έκανε μερικές πρώτες δηλώσεις:
"Η εβδομάδα του παγκόσμιου στη Βαρκελώνη ήταν η πιο δύσκολη ιστιοπλοϊκή μας εμπειρία, και συνάμα η μεγαλύτερη μας επιτυχία.
Πολλή πίεση με έντονες αλλαγές συναισθημάτων, από την απογοήτευση στη χαρά και τελικά στη συγκίνηση και την δικαίωση των κόπων μας. Μέσα σε ενάμιση χρόνο με το Στάθη καταφέραμε να εδραιωθούμε στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων ιστιοπλόων του κόσμου στο 470 και να αποκτήσουμε το σεβασμό των αντιπάλων μας.
Στο πιο δύσκολο παγκόσμιο της τετραετίας καταφέραμε να μπούμε στην πρώτη δεκάδα και να κερδίσουμε το #2 της παγκόσμιας κατάταξης... τους συνεργάτες, συναθλητές και κυρίως φίλους μας, τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή.
Η νίκη αυτή μας έδωσε την τελική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Φυσικά είμαστε χαρούμενοι για την επιτυχία μας, αλλά τα συναισθήματα είναι πολύ πιο περίπλοκα.
Όπως είπα στον φίλο μου, τον Τάκη (Μάντη), δεν μπορεί κανείς, μα κανείς, εκτός από εμάς τους τέσσερις, να καταλάβει πόσο δύσκολη ήταν αυτή η μάχη, σωματικά και κυρίως ψυχικά.
Η δόξα του νικητή και η αξία της νίκης, προέρχεται μόνο μέσα από την αξία του ηττημένου. Αυτή η νίκη μας γέμισε με δύναμη για τη συνέχεια έτσι ώστε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου στο Λονδίνο."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου