Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δ. ΜΕΓΙΣΤΗΣ: ΣΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ...ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Αυτό που ετοιμάζεται να κάνει την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος Λειψών, δηλαδή, την αυτοδιαχείριση λόγω της ακυβερνησίας και της παραλυσίας που έχει επιφέρει ο «Καλλικράτης» ειδικά σε μικρές νησιωτικές περιοχές, το έχει ήδη ξεκινήσει με τη μη εφαρμογή του ο Δήμος Μεγίστης. Πρόκειται για το δήμο του «νησιού του μνημονίου», του Καστελλόριζου, ο δήμαρχος του οποίου, Παύλος Πανηγύρης είχε φτάσει να δηλώνει προ καιρού στην aftodioikisi.gr έτοιμος να σηκώσει τη «σημαία της ανεξαρτησίας» και να επιστρέψει στη δραχμή. Ε, λοιπόν, μπορεί το δεύτερο να είναι σε... αναμονή, το πρώτο, όμως, ήδη ξεκίνησε...
Έτσι μπροστά στη συνεχιζόμενη αδιαφορία της Πολιτείας, ο Παύλος Πανηγύρης «άνοιξε» τα ταμεία του δήμου, και στην προσπάθειά του να μη γίνει το «νησί του μνημονίου» (κάτι που το φέρει βαρέως) και «νησί των σκουπιδιών» προσέλαβε παράνομα, κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα, 4 εργάτες καθαριότητας (και θα συνεχίσει και με άλλους για τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη). Οι συγκεκριμένοι εργάτες αμείβονται με 700 ευρώ το μήνα, ενώ στα ταμεία του δήμου -ο οποίος είναι «καθαρός», δε χρωστά πουθενά- υπάρχουν 800.000 ευρώ.
Πανηγύρης: Τις σημαίνει εκ του νόμου αν γεμίζουμε σκουπίδια;
«Το ταμείο είναι "open". Εγώ έχω προσλάβει παιδιά για να κάνουν καθαριότητα. Το ξέρω ότι είναι παράνομο, αλλά αυτοί οι ανεγκέφαλοι γραφειοκράτες δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Από το Φεβρουάριο τους έχω ζητήσει προσλήψεις και στην Καθαριότητα, με δεδομένη και την αύξηση των τουριστών τώρα το καλοκαίρι, αλλά... ακόμα περιμένουμε την απόφαση», δηλώνει ο δήμαρχος Μεγίστης
Ποια είναι η εξήγηση από το υπουργείο Εσωτερικών; Σύμφωνα με τον Παύλο Πανηγύρη: «Μου λένε εκ του νόμου... Τι εκ του νόμου; Δεν μπορούν να επικυρώσουν μια απόφαση; Δε δουλεύει τίποτε. Ακυβερνησία και τώρα ακόμα χειρότερα».
Το μόνο ευχάριστο για το δήμαρχο Μεγίστης σε όλη αυτή την αδιαφορία και την απαξίωση που δέχεται ο δήμος και οι κάτοικοί του είναι η αύξηση τουριστών από την Τουρκία. «Ακόμη είναι αρχή για να πούμε ένα συγκεκριμένο ποσοστό», σημειώνει, «αλλά φαίνεται το πράμα». Επιπλέον, μέσα στο καλοκαίρι θα τελεστούν και κάποιοι γάμοι από Αυστραλούς υπηκόους· «και από εκεί περιμένουμε κόσμο», καταλήγει.

Δ. ΜΕΓΙΣΤΗΣ: ΣΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ...ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου