Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Βρέθηκε η σορός του αγνοούμενου ναυτικού

Η σορός που βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση σε απόκρημνο σημείο στην παραλία Καστροσυκιά της Πρέβεζας, ανήκει κατά πάσα πιθανότητα στον 40χρονο δεύτερο μηχανικό του λαθρεμπορικού σκάφους «Ίλιον» που είχε εξαφανιστεί με μυστηριώδη τρόπο
λίγο πριν ανακαλυφθούν στο σκάφος 7.560 κούτες με λαθραία τσιγάρα!

Οι συγγενείς του άτυχου ναυτικού έχουν ενημερωθεί να μεταβούν στα Ιωάννινα, όπου θα γίνει η νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου, για να επιβεβαιωθεί από την εξέταση DNA αν πράγματι είναι αυτός ο νεκρός. Όμως, ο σωματότυπος του θύματος ταιριάζει με εκείνον του μηχανικού που είχε εξαφανιστεί πέφτοντας στο νερό 17 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς στις 5 Μαρτίου. Ο ίδιος ο 59χρονος αλλοδαπός πλοίαρχος είχε δηλώσει τότε ότι αγνοείται αλλά, παρά την επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του, δεν βρέθηκε.
Η έρευνα του Λιμενικού, ωστόσο, είχε αποκαλύψει το φορτίο από λαθραία τσιγάρα στο υπό σημαία Σιέρα Λεόνε επιβατηγό καταμαράν. Το αρχικό φορτίο ήταν πολύ μεγαλύτερο καθώς, σύμφωνα με τις καταθέσεις μελών του πληρώματος, είχαν πετάξει στη θάλασσα άλλες 16.000 κούτες με λαθραία τσιγάρα. Για την υπόθεση, εκτός από τον πλοίαρχο, είχαν συλληφθεί ακόμη ένας 69χρονος αλλοδαπός και τρεις Έλληνες μέλη του πληρώματος.
Βρέθηκε η σορός του αγνοούμενου ναυτικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου