Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Πιστικίδης: Κάνει λάθος η Διυπουργική για τη Λακαθέλα

Σε εκτενή ενημέρωση προς το ΔΣ Ραφήνας – Πικερμίου προέβη ο δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης κάνοντας «φύλλο και φτερό» την απόφαση που πήρε η διυπουργική επιτροπή για την θέση Λακαθέλα, απορρίπτοντας την πρόταση των δύο δήμων.
Το θέμα ξεκίνησε μετά από ερώτηση του Ανδρέα Βασιλόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Διυπουργικής ζητώντας ενημέρωση και τον δήμαρχο να ανταπαντά οτι είχε ήδη σκοπό να ενημερώσει το σώμα.




Ο κ. Πιστικίδης σημείωσε πως δεν υπήρξε ποτέ επίσημη πληροφόρηση προς στους δήμους και ότι η ενημέρωση έγινε από δελτίο τύπου που ο ίδιος ανακάλυψε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κατέρριψε μία προς μία τις θέσεις της Διυπουργικής, κάνοντας αναφορά στην επιστολή που απέστειλε στις 5 Ιανουαρίου προς τον Αλέκο Φλαμπουράρη στην οποία εξηγούσε ευκρινώς πως η θέση Λακαθέλα δεν είναι αρχαιολογικός χώρος ούτε περιοχή Natura.

Μάλιστα ο κ. Πιστικίδης επέδειξε σχετικό χάρτη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η εσφαλμένη υπόδειξη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ενώ σε ότι αφορά το ζήτημα της περιοχής Natura εξήγησε οτι η θέση που οι δύο δήμοι προτείνουν δεν είναι μέσα σε τέτοιο χώρο. Ωστόσο, επεσήμανε πως την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου θα περάσει προς έγκριση η μελέτη του Δήμου Μαραθώνα στη θέση Λούτσα για τον οικείο βιολογικό ο οποίος απέχει 67 μέτρα από περιοχή Natura καθώς και οτι το ΚΕΛ Κορωπίου είναι σε ζώνη Β3 όπως η Λακαθέλα, για την οποία έγινε σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσφυγές στο ΣτΕ ως προς τα πρόστιμα και τη μετακύλιση στους δήμους εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι δύο δήμοι θα δικαιωθούν, κάτι που προκύπτει και από τις κινήσεις της κυβέρνησης ως προς την αλλαγή της νομοθεσίας.
www.piratenews.gr

1 σχόλιο:

  1. γεια σου προοδευτικαρα πιστικη , με τα σκατα του δημου σου στη πορτα των αλλων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου