Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

85 υποτροφίες για τα 85 χρόνια των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη

Με 85 υποτροφίες σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, γιορτάζουν τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» την επέτειο των 85 χρόνων λειτουργίας τους.
Οι υποτροφίες, αξίας περίπου 1.000.000 ευρώ, αφορούν 30 μαθητές της πρώτης δημοτικού της επόμενης σχολικής χρονιάς, 30 της 1ης Γυμνασίου και 25 που του χρόνου θα φοιτήσουν στην 1η Λυκείου. Ο διαγωνισμός για τις υποτροφίες θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου 2016, στις 11.30 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του σχολείου στα Σπάτα. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.ziridis.gr, μέχρι και την Τρίτη 1η Μαρτίου.




Οι υποψήφιοι για τις υποτροφίες του Γυμνασίου και του Λυκείου θα εξεταστούν στην Ελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τα Αγγλικά, ενώ για τα υποψήφια «πρωτάκια» έχει προβλεφθεί μία συνέντευξη και ένα τεστ δεξιοτήτων, κατάλληλο για την ηλικία τους.

Όσον αφορά το ύψος των υποτροφιών, για τους 10 πρώτους επιτυχόντες Γυμνασίου και Λυκείου περιλαμβάνεται κάλυψη 100% στα δίδακτρα της βαθμίδας (των τριών τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου αντίστοιχα), για τους επόμενους 10 το 50% και τους υπόλοιπους μαθητές το 30% των διδάκτρων. Για τους μαθητές της πρώτης δημοτικού, στους 4 πρώτους θα καλυφθούν κατά 100% τα δίδακτρα και στους υπόλοιπους αναλογικά το 50% και το 30%.

Όπως τόνισαν σε συνάντηση με δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τετάρτης, η πρόεδρος του ομίλου Κατερίνα Ζηρίδη, ο διευθυντής εκπαίδευσης Γιάννης Αντωνίου και η αντιπρόεδρος Μάνια Ζηρίδη, τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη δίνουν έμφαση στην προώθηση και εξάπλωση της αριστείας, μέσω παιδαγωγικών προγραμμάτων που στόχο έχουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων, των ιδιαίτερων χαρισμάτων και των δυνατοτήτων κάθε μαθητή. Αναφέρθηκαν επίσης στο σύστημα εσωτερικής αξιολόγησης του ομίλου και στις πρωτοποριακές οικολογικές εγκαταστάσεις στην Χριστούπολη στα Σπάτα.

Ισίδωρος Ρούσσος  -  www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου