Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Μυστηριώδης ηχητική «έκρηξη» αναστάτωσε τις ΗΠΑ

Το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο επιβεβαίωσε πως η ισχυρή δόνηση που ταρακούνησε την πολιτεία δεν ήταν σεισμός - NASA:
Δεν κάναμε δοκιμές πάνω από το Νιου Τζέρσεϊ - Μετεωρίτη «βλέπουν» οι χρήστες του Διαδικτύου - «Είναι πραγματικό μυστήριο», λέει αξιωματούχος




Αναστάτωση επικράτησε την Πέμπτη στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ όταν μια ισχυρή δόνηση ταρακούνησε ολόκληρη την πολιτεία και έβγαλε τους κατοίκους της έξω από τα σπίτια και τα γραφεία τους.
Αρχικά όλοι πίστεψαν ότι έγινε σεισμός, ωστόσο, τα γεωλογικά ινστιτούτα δεν κατέγραψαν κάποια σεισμική δόνηση και τα social media πήραν αμέσως «φωτιά», αφού οι χρήστες του Διαδικτύου προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συνέβη.

Οι περισσότεροι πολίτες έκαναν λόγο για «ηχητική έκρηξη» και τελικά η άποψή τους επιβεβαιώθηκε από το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (USGS).

Το USGS ανακοίνωσε ότι η δόνηση που ταρακούνησε το Νιου Τζέρσεϊ δεν ήταν σεισμός αλλά μια μυστηριώδης «ηχητική έκρηξη» για την οποία τίποτα περισσότερο δεν έχει γίνει γνωστό.

Ακόμη και τα αμερικανικά ΜΜΕ δεν έχουν -μέχρι στιγμής- απαντήσεις για να δώσουν στους κατοίκους της πολιτείας, πολλοί από τους οποίους έχουν βγει στους δρόμους, περιμένοντας να ενημερωθούν για την κατάσταση.

Πάντως, προκειμένου να βοηθήσει στη λύση του μυστηρίου η NASA ανακοίνωσε ότι δεν προχώρησε σε κάποια δοκιμή στην περιοχή του Νιου Τζέρσεϊ την Πέμπτη, αλλά σημείωσε ότι είχε λάβει αναφορές για ένα στρατιωτικό αεροσκάφος που πετούσε κατά μήκος της ακτής.

Από την πλευρά τους αξιωματούχοι του στρατού των ΗΠΑ σε Νιου Τζέρσεϊ και Ουάσινγκτον είπαν ότι δεν πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες δοκιμαστικές πτήσεις πάνω από την πολιτεία.

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θα μπορούσε να είναι. Δεν το έχουμε αναγνωρίσει», είπε ο Γουέιν Γούλει, ένας εκπρόσωπος της αεράμυνας των ΗΠΑ και πρόσθεσε: «Είναι ένα πραγματικό μυστήριο».

Και ενώ δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη εξήγηση για την έκρηξη, τα σενάρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο είναι πολλά και το επικρατέστερο είναι -μέχρι στιγμής- ότι ισχυρή δόνηση προκλήθηκε από έναν μετεωρίτη ο οποίος διαλύθηκε πριν φτάσει στη Γη.

Ένα από τα... χιουμοριστικά σενάρια που κυκλοφόρησαν στο Twitter: «Εξωγήινοι»  


«Ήταν ηχητική έκρηξη», επιβεβαιώνει μέσω Twitter το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου