Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Το... έστρωσε - Στα «λευκά» η Κρήτη - Φωτογραφίες

Χιόνια στο Ζαρό, την Αγία Βαρβάρα, στα Ανώγεια και το Οροπέδιο Λασιθίου - Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων προτείνει ο δήμος Οροπεδίου...
Στα λευκά έντυσε την Κρήτη ο χιονιάς. Η χιονόπτωση απέκλεισε το πρωί το δρόμο προς το σκοπευτήριο στο Ζαρό, όπου σήμερα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σκοπευτικοί αγώνας, ενώ χιονίζει και στην Αγία Βαρβάρα.




Στα λευκά έχει ντυθεί ήδη το Οροπέδιο Λασιθίου, όπου το χιόνι στρώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, χιονισμένα είναι και τα βουνά του Κρούστα από χθες, αλλά και τα Ανώγεια, περιοχές που είναι συνηθισμένες στο χιόνι αλλά και των πολλών επισκεπτών που επιθυμούν να απολαύσουν το λευκό τοπίο. Στα Ανώγεια, μάλιστα, το "έστρωσε" από το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ οι υπηρεσίες του δήμου και της Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή για να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Σύμφωνα με οδηγία από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, είναι επιβεβλημένη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όσα οχήματα κινούνται εντός του οδικού δικτύου Οροπεδίου Λασιθίου ιδιαίτερα στο τμήμα “Αυχήν Αμπέλου”, λόγω παγετού.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στα ορεινά του νομού Χανίων. Χιονισμένο είναι το τοπίο στον Καλλικράτη Σφακίων, στο οροπέδιο των Λευκών Ορέων.








Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου