Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Δείτε απίθανους τρόπους παράνομης εισαγωγής αλκοόλ στην Σαουδική Αραβία

Με τους νόμους στην χώρα να απαγορεύουν ρητά και δια... ροπάλου την κατανάλωση αλκοόλ, οι μερακλήδες Σαουδάραβες βρίσκουν δεκάδες τρόπους να εισάγουν παράνομα ποτά στην χώρα τους...
Αν και η επίσημη θέση του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας και η πιο σκληρή εφαρμογή της σαρία απαγορεύουν την κατανάλωση αλκοόλ στην χώρα (και μάλιστα με αυστηρές ποινές) είναι κοινό μυστικό ότι τουλάχιστον στους ιδιωτικούς τους χώρους, οι σαουδάραβες προσπαθούν να μην στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες του σκοτσέζικου ουϊσκι (κατά κύριο λόγο).




Στις φωτογραφίες που παραθέτουμε και που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τα τελωνεία της χώρας, βλέπουμε μερικούς από τους πιο απίθανους τρόπους μεταφοράς παράνομου αλκοόλ στην χώρα. Παρά το ευφάνταστο της κάθε προσπάθειας, όπως κρίνεται εκ του αποτελέσματος δεν ήταν και τόσο επιτυχημένες, με τις φωτογραφίες να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Πάντως δεν μπορεί κανείς να μην συμπονέσει τους δύο άτυχους άνδρες του Τζόνι του Περιπατητή που έχουν ζωστεί τα μπουκάλια του ουίσκι στα πόδια τους (και κάτω από τις κελεμπίες...) ενώ εντύπωση προκαλεί και το logistics της προσπάθειας να μετατρέψουν ένα ολόκληρο φορτίο από κουτάκια Heineken σε ποτό τύπου κόλα.

Τα ίδια (και ίσως και χειρότερα για όσους πιαστούν) συμβαίνουν και με αντίστοιχες προσπάθειες μεταφοράς ναρκωτικών κάθε είδους μέσα στην Σαουδική Αραβία. Ο πέλεκυς και ο βούρδουλας πέφτει βαρύς, όμως η γλυκιά ζάλη του αλκοόλ και της παρανομίας ήταν και θα παραμείνει πέρα και πάνω από θρησκείες.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου