Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Δείτε την απίστευτη δύναμη ενός κεραυνού που πέφτει πάνω σε ένα δέντρο (Video)

Στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας βλέπουμε την δύναμη ενός κεραυνού ο οποίος πέφτει πάνω σε ένα δέντρο και το κόβει στα τρία πριν πάρει φωτιά...
Για την δύναμη και την επικινδυνότητα των κεραυνών γνωρίζουμε όλοι. Όμως είναι ελάχιστες οι φορές που έχει καταγραφεί η μανία της φύσης μπροστά στην κάμερα. Κάτι τέτοιο συνέβη στην Αμερική, με την κάμερα ασφαλείας ενός σχολείου να καταγράφει ένα απίστευτο φαινόμενο.
Όπως θα δείτε περίπου στο 12ο δευτερόλεπτο του βίντεο, ο κεραυνός χτυπά με δύναμη το δέντρο και κυριολεκτικά το διαλύει κόβοντάς το στα τρία και σκορπίζοντας τα κλαδιά του τριγύρω. Η συνέχεια είναι η αναμενόμενη καθώς το δέντρο πήρε φωτιά και κάηκε.




Το ενδιαφέρον της υπόθεσης πάντως είναι αυτό που βλέπουμε σε στοπ-καρέ, την στιγμή ακριβώς που χτυπάει ο κεραυνός. Όπως φαίνεται η διάχυση του ηλεκτρισμού είναι πολύ μεγαλύτερη από το σημείο που χτυπάει ο κεραυνός και φθάνει, έστω και στιγμιαία, στα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο πάρκινγκ. Κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ισχυρό ηλεκτρικό σοκ σε κάποιον άνθρωπο αν είχε την ατυχία να βρισκόταν σ' αυτό το σημείο όταν χτύπησε ο κεραυνός.

Στο βίντεο βλέπουμε και κάποιο άλλο ανεξήγητο φαινόμενο, με καπνούς να εμφανίζονται και σε άλλα σημεία της εικόνας. Όπως και να έχει, ο κεραυνός είναι μία από τις πιο δυναμικές και επικίνδυνες εκφάνσεις της φύσης, και παραμένει ακόμα και σήμερα ένας πολύπλοκος και ιδίως απρόβλεπτος μηχανισμός που δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου