Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΑΒ: “Μαχαίρι” στο επίδομα επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας

Την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας για το διάστημα της 10ημερης ειδικής ετήσιας άδειας (κλειστού χώρου) που χορηγείται υποχρεωτικά στο
προσωπικό του ΕΚΑΒ, καθώς και στις περιπτώσεις όλων των αδειών που χορηγούνται πλην της κανονικής και της βραχυπρόθεσμης αναρρωτικής (έως 6 ημέρες), ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση των εργαζομένων.




Σε παρέμβασή της για το θέμα, η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζει πως “Η διάταξη αυτή, ωστόσο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα (ν.3528/2007) και την απόφαση καθορισμού επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που έχει εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 1 του άρθρου 15 του Ν. 4024/2011 καθώς το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας συγκαταλέγεται μεταξύ των τακτικών αποδοχών και εξακολουθεί να καταβάλλεται στο ίδιο ύψος στους δικαιούχους”.
Σύμφωνα με το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα οι εργαζόμενοι δικαιούνται τις ακόλουθες άδειες με πλήρεις αποδοχές: πέντε (5) εργάσιμες ημέρες σε περίπτωση γάμου, τρεις (3) ημέρες σε περίπτωση θανάτου συγγενούς έως και β’ βαθμού, ειδική άδεια 1ας έως 3ών ημερών κατά περίπτωση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, εκπαιδευτικές μικρής διάρκειας, συνδικαλιστική άδεια, καθώς και ειδική άδεια δύο (2) ημερών σε αυτούς που ανταποκρίνονται σε πρόσκληση ομαδικής αιμοληψίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ωστόσο, όσοι κάνουν χρήση αυτών των αδειών θα τους αφαιρείται ανάλογο ποσό από το επίδομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απώλεια που θα έχουν στο εισόδημά τους οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ μόνο από τη 10ήμερη ειδική ετήσια άδεια, είναι 60 ευρώ!

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου