Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Cry Translator: Το app που σας λέει γιατί κλαίει το μωρό σας

Cry Translator: Το app που σας λέει γιατί κλαίει το μωρό σας
Για όλους σχεδόν τους γονείς η άφιξη ενός μωρού είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή τους, και το Cry Translator υπόσχεται να την κάνει πολύ πιο εύκολη...
Οι πρώτες ημέρες της ζωής ενός μωρού είναι μια πραγματική αναστάτωση για την ζωή των γονιών του, καθώς πέρα από όλες τις άλλες υποχρεώσεις, υπάρχει και ένα μεγάλο πρόβλημα: το κλάμα. Και κυρίως τι σημαίνει αυτό το κλάμα.




Την απάντηση σ' αυτό το παλαιό όσο και ο κόσμος ερώτημα έρχεται να δώσει ένα νεό app το οποίο δημιουργήθηκε από την ταϊβανέζικη εταιρία Biloop. Στόχος του είναι να καταγράψει και να... μεταφράσει το κλάμα ενός μωρού, έτσι ώστε οι γονείς του να ξέρουν αν πεινάει, αν θέλει άλλαγμα η πάνα του, αν νυστάζει ή αν πονάει.

Έχοντας καταγράψει πάνω από 200.000 διαφορετικά κλάματα από εκατοντάδες μωρά, οι προγραμματιστές έχουν πλέον καταφέρει να δημιουργήσουν μία ιδιαίτερα πλούσια και ακριβή βάση δεδομένων έτσι ώστε τα αποτελέσματα που δίνουν να είναι αξιόπιστα. Ιδίως για τις πρώτες και πιο δύσκολες ημέρες του μωρού, όταν οι γονείς κυριολεκτικά τα έχουν χαμένα.

Όπως ανακοινώνουν οι προγραμματιστές, όσο μεγαλώνουν τα μωρά τόσο γίνεται και πιο δύσκολη και ακριβής η μετάφραση. Όμως εκεί πλέον οι γονείς έχουν πάρει το πάνω χέρι και γνωρίζουν καλύτερα τι συμβαίνει με το παιδί τους. Και πλέον έχουν περισσότερο χρόνο να ασχοληθούν με όλα τα άλλα apps στο ταμπλετ ή το τηλέφωνό τους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου