Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Συνελήφθη ο συζυγοκτόνος της Χαλκιδικής - Σώος ο 4χρονος Φοίβος

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το ανήλικο παιδί και τον Αλβανό δολοφόνο κοντά στο χωριό Ορμύλια εκεί όπου σημειώθηκε το στυγερό έγκλημα...
Σε καλή κατάσταση, αλλά φοβισμένος ο μικρός Φοίβος, λέει στο protothema.gr ο παππούς του - Πώς περιγράφει τη στιγμή του εντοπισμού του




Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τον 4χρονο Φοίβο. Το μικρό αγόρι εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην Χαλκιδική κοντά στο χωριό Ορμύλια, εκεί όπου ζούσε και σημειώθηκε το στυγερό φονικό της μητέρας του από τον ίδιο του τον πατέρα.
Ο 35χρονος Αλβανός Κλοντ Λέσι, που δολοφόνησε άγρια την εν διαστάσει σύζυγό του στις 6 Ιανουαρίου και εξαφανίστηκε μαζί με το ένα από τα δύο τους παιδιά - τον μικρό Φοίβο-  συνελήφθη από τις Αρχές, έπειτα από 18 ημέρες αγωνίας. Ο καταζητούμενος Αλβανός συζυγοκτόνος βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από το χωριό Ορμύλια, σε περιοχή όπου διατηρούσε μελίσσια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα σε μια καλύβα.

Eίχε προηγηθεί ένα τηλεφώνημα από 75χρονο άνδρα ο οποίος ισχυριζόταν πως είδε τον 35χρονο με τον μικρό Φοίβο να περιφέρεται σε ελαιώνες κοντά στο χωριό, γεγονός που κινητοποίησε εκ νέου τις Αρχές για έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Ο 4χρονος Φοίβος, είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται ήδη με τον παππού του και τον θείο του. Ο συζυγοκτόνος οδηγείται στην Ασφάλεια Πολυγύρου.

Πώς περιγράφει στο protothema.gr τη στιγμή του εντοπισμού o παππούς του μικρού Φοίβου

Τη στιγμή του εντοπισμού του 35χρονου μαζί με το παιδί περίπου 1χλμ. έξω από τα Ορμύλια περιέγραψε στο protothema.gr ο παππούς του μικρού Φοίβου.

«Αυτός συνάντησε σε ένα χωράφι δύο Αλβανούς. Τους ζήτησε φαγητό και ασπιρίνες και αυτοί διαπραγματεύονταν για περίπου 2 ώρες μέχρι που ένας από αυτούς ειδοποίησε τη γυναίκα του. Αυτή με ειδοποίησε εμένα και μαζί με 3-4 παιδιά πήγαμε στο σημείο. Το παιδί το είχε τυλιγμένο με 5-6 μπουφάν. Κάποια στιγμή τον περιτρυγίρισαν τα παιδιά, τον ακινητοποίησαν και μου έφεραν το παιδί» λέει ο κ. Μπάμπης.

Όσο για την κατάσταση του μικρού Φοίβου ο κ. Μπάμπης λέει: «Είναι πολύ αδυνατισμένο και φοβισμένο. Στην αρχή έκλαιγε, αλλά όταν είδε τον αδερφό του ηρέμησε».

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε αποκαλύψει πρώτα στο protothema.gr ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, ο Λέσι επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, καλώντας με απόκρυψη αριθμού, δύο ημέρες μετά το στυγερό έγκλημα.  Ο 35χρονος Αλβανός ζήτησε από τον κ. Κούγια να αναλάβει την υπεράσπισή του και μάλιστα έκλεισε ραντεβού μαζί του, προκειμένου να συνομιλήσουν από κοντά. Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου στην περιοχή Βαρέα των Μεγάρων με τον 35χρονο δράστη να εμφανίζεται μόνος, χωρίς να έχει μαζί του το παιδί. Στη συνάντηση, με βάση πάντοτε με τα όσα υποστήριζε ο κ. Κούγιας, ο Λέσι του ζήτησε να αναλάβει την υπεράσπισή του. Ο κ. Κούγιας έθεσε ως προϋπόθεση, για να αναλάβει την υπόθεση να έχει επιστρέψει προηγουμένως ο 4χρονος Φοίβος στην οικογένειά του. Στο αίτημα του ποινικολόγου ο συζυγοκτόνος δεν απάντησε και αρκέστηκε να πει στον Αλέξη Κούγια ότι «θα τα πούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου