Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Πιστικίδης: Η κυβέρνηση προτείνει 5αστερο βιολογικό στο Πλατύ Χωράφι

Μετά την ανταλλαγή επιστολών, με το υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, μια καινούρια διάσταση δίνει ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Βασίλης Πιστικίδης στην κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΤΗΣ, ο κ. Πιστικίδης ξεκαθαρίζει ότι αν με νομοθετική ρύθμιση αποφασιστεί η κατασκευή του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι: «δεν θα αφήσω να καταστραφεί ο δήμος μου με την επιβολή των προστίμων.





Η σημερινή διοίκηση Ραφήνας-Πικερμίου- αυτό είναι και μέσα στις προεκλογικές υποσχέσεις μας- είναι αποφασισμένη να λύσει το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού. Αγώνας μας θα στραφεί πλέον στην ποιότητα του έργου που έτσι κι αλλιώς πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή»
.
Υπάρχουν πληροφορίες, κ. δήμαρχε, ότι στις συσκέψεις με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους για το θέμα του ΚΕΛ κάνατε κάποιες προτάσεις. Θέλετε να πείτε ποιες ήτανε;
Οι προτάσεις μου ήταν στη λογική της απαλλοτρίωσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου χώρου. Όπου και να κατασκευαστεί αυτό. Και ο χώρος γύρω από το ΚΕΛ να αποδοθεί στους δημότες ως κοινόχρηστος. Να δημιουργηθούν χώροι πολλαπλών δραστηριοτήτων, ώστε οι επισκέπτες να συμφιλιωθούν με το έργο. Το οποίον, κατά την υπόσχεση των υπουργών και ιδιαίτερα του κ. Τσιρώνη, γιατί σε αυτόν ανήκει η φράση που θα σας πω: ο Βιολογικός Καθαρισμός που θα γίνει στο Πλατύ Χωράφι θα μοιάζει με 5στερου ξενοδοχείου. Θεωρώ ότι η επισκεψημότητα στους χώρους αναψυχής, θα υποχρεώσει τους διαχειριστές του έργου στην άρτια λειτουργία του.
Οι πληροφορίες λένε ότι επιμένατε για γήπεδο ποδοσφαίρου. Γιατί αυτή η προτίμηση;
Είναι σωστή η πληροφορία και θα σας εξομολογηθώ γιατί την έβαλα στο τραπέζι. Όλοι οι συμμετέχοντες στις συσκέψεις επέμεναν και με διαβεβαίωναν ότι το νερό θα ήταν απόλυτα καθαρό. Σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου συμβαίνουν μικροτραυματισμοί. Επομένως η επαφή του τραύματος με το χορτάρι το οποίο θα ποτίζεται με το νερό του ΚΕΛ αν είναι καθαρό, όπως μου λέγανε, δεν θα υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.
Η απάντηση του υπουργού κ. Φλαμπουράρη συνοδευομένη με το έγγραφο του κ. Καπετάνιου σας ικανοποιεί;
Θεωρώ ότι η θέση του κ. υπουργού δεν απαντά στους προβληματισμούς που του έθεσα. Κακώς προσπέρασαν την κοινή απόφαση των δύο Δήμων για τη θέση Λακαθέλα. Όταν η πρόταση μας αναφέρει την περιοχή Λακαθέλα, δεν υποδεικνύει κάποιο ειδικό σημείο της περιοχής, όπως γράφει στην εισήγηση που έκανε ο κ. Καπετάνιος στον υπουργό κ. Φλαμπουράρη, αλλά οποιοδήποτε σημείο της περιοχής το οποίο θα θεωρηθεί κατάλληλο για την εγκατάσταση του ΚΕΛ. Το μοναδικό μειονέκτημα της υποδειχθείσας περιοχής, κατά την άποψή μου, είναι ότι βρίσκεται εντός της περιοχής Β3 και το επεσήμανα. Όμως εντός περιοχής Β3 βρίσκεται και το ΚΕΛ Κορωπίου. Άρα με μια νομοθετική ρύθμιση το προσπερνούσανε. Πάνω σε αυτό το γεγονός που θεωρώ πως είναι η ουσία της επιστολής μου δεν έλαβα καμία απάντηση.
Δεν νομίζετε ότι έχει καταναλωθεί μεγάλο διάστημα με τη χωροθέτηση και είναι καιρός να εστιαστούμε στην ποιότητα του έργου;
Εννοείται ότι την ποιότητα του έργου την επιζητώ σε οποιοδήποτε σημείο και να κατασκευαστεί. Αυτή είναι η πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση.
Ακούγεται πολύς θόρυβος για τον αγωγό. Βέβαια αγωγός εκτόνωσης είναι απαραίτητο να υπάρχει. Όμως στο παρελθόν είχε ακουστεί ότι θα κατασκευαζότανε και μια τεχνική λίμνη.
Μου αρέσει και μένα η ιδέα αυτή. Γιατί μια μικρή τεχνική λίμνη θα ομόρφυνε πολύ τον χώρο και θα αύξανε την επισκεψημότητά του, ιδιαίτερα από παιδιά. Έτσι, όπως σας προανέφερα, η ποιότητα του έργου θα είχε διάρκεια.
Αν με νομοθετική ρύθμιση, όπως ακούγεται, αποφασιστεί η κατασκευή του έργου στο «Πλατύ Χωράφι», θα εναντιωθείτε;
Από όσα γνωρίζω φαίνεται ότι η κυβέρνηση με διάφορους τρόπους και τόνους έχει απορρίψει τη σύνδεσή μας με την Ψυτάλλεια. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και του ενός και του άλλου Δήμου θα βρεθούν μπροστά από ένα μεγάλο δίλημμα. Το δίλημμα είναι η οικονομική επιβίωση των δήμων τους στην περίπτωση επιβολής των προστίμων. Εγώ δεν θα αφήσω να καταστραφεί ο δήμος μου. Η σημερινή διοίκηση Ραφήνας-Πικερμίου είναι αποφασισμένη, το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, να λύσει το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού. Αν γίνει η νομοθετική ρύθμιση για τη θέση Πλατύ Χωράφι ο αγώνας μας θα στραφεί στην ποιότητα του έργου.

Στη συνέντευξή του ο κ. Πιστικίδης απάντησε σε ερωτήσεις μας για την δρομολόγηση νέων πλοίων, στην κατασκευή πάρκινγκ για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες, για την επέκταση της Αττικής Οδού καθώς και την έλευση του Προαστιακού. Η συνέχεια της συνέντευξής του θα δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο.

Δημήτρης Πνευματικάτος   -   www.piratenews.gr

4 σχόλια:

  1. Επανάληψη της πρότασεων που η προηγουμενη δημοτική αρχή του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος του Χρήστου Μάρκου είχε φέρει προς ψήφιση που τοτε τόσο ο Δημήτρης Μάρκου όσο και ο Πιστικίδης είχαν πολεμήσει. Γήπεδα σχολεία και λίμνες. Είναι αστείο να λέγεται ότι θα διασφαλίζουμε την ορθή λειτουργία του ΚΕΛ άμα οι γονείς πάνε στην γύρω περιοχή τα παιδία τους για βόλτα και εαν οι παικτες που κτυπανε στο δ'ιπλα γήπεδο δεν μολυνονται οι πληγες. Εντάξει πιέζεστε για το ΚΕΛ αλλα μη λέμε ότι θέλουμε. Πάντως αν φέρουν ή στηρίξουν ο Δημήτρης Μάρκου και ο Πιστικίδης παρόμοια πρόταση με τον Κιτσομαρκο θα πρέπει να του ζητήσουν συγνώμη που χασαμε τρία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SE AYTΟΝ ΤΟ Π@@ΣΤΗ Π@@Τ@Ν@Σ ΓΙΟ ΤΟ Δ.ΜΑΡΚΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΒΑΣΑΝΗΣΤΗΡΙΟ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ Π@@ΣΤΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δημήτρης Μάρκου και ο Πιστικίδης είναι οι καλύτεροι δήμαρχοι της ανατολικής Αττικής αν ήταν αυτοί το 2012 θα είχε γίνει η σύνδεση με Ψυττάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οπότε το 2014 στις εκλογές δεν έπρεπε να τάζουν Ψυττάλεια έπρεπε να πούν ότι αυτοί που διοικούσαν το 2012 εθαψαν το θέμα. Τώρα ήρθαν τα αρθρα 22 και τα δύσκολα και φταίνε όλοι οι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου