Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Φρένο" στις ομαδικές απολύσεις στη Softex από την Περιφέρεια Αττικής

Την απόρριψη του αιτήματος της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας για ομαδικές απολύσεις, αποφάσισε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα από σχετική εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής.
Η Περιφερειακή Αρχή έφερε το θέμα προς συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στο Περιφερειακό Συμβούλιο ύστερα από τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, ανταποκρινόμενη άμεσα σε σχετικό αίτημα, με το Σωματείο των εργαζομένων και την Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.




Στη συνάντηση με το Σωματείο, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων για συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Η ίδια κατά την εισήγησή της τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν καταδικάζει απλώς τη στάση της πολυεθνικής αλλά δηλώνει ρητά και προς κάθε κατεύθυνση την πλήρη αντίθεσή της στο κλείσιμο του εργοστασίου και στην απώλεια έστω και μιας θέσης εργασίας, ώστε να μην προστεθούν οι περίπου 150 εργαζόμενοι της SOFTEX στις λίστες των ανέργων.

«Δηλώνουμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα που διαθέτουμε ώστε το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει και οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Δηλώνουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων. Θα σταθούμε αλληλέγγυοι στη μάχη που δίνουν. Το εργοστάσιο της SOFTEX πρέπει να λειτουργήσει. Οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από τα κέρδη και τα σχέδια των πολυεθνικών», τόνισε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης κατά την εισήγησή της για απόρριψη του αιτήματος της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας για ομαδικές απολύσεις.


airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου