Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Βασίλης Πιστικίδης: Περί των χαρακτηρισμών του Δημοτικού Συμβούλου Ε. Μαυρουδή

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μαυρουδής δεν έχασε την ευκαιρία (αυτό έλειπε!) να αρχίσει το "γαϊτανάκι" των επιστολών και το εμφανίζει μάλιστα και ως υποχρέωση του.
Βλέπετε οι τύψεις για την εκτός ορίων συμπεριφορά του τον ανάγκασαν να πιάσει το μολύβι και να ομολογήσει: "Πράγματι ξέφυγα σε χαρακτηρισμό οξύ και άδικο για τον ίδιο, γι’ αυτό άλλωστε ανασκεύασα σχεδόν αμέσως, χωρίς όμως να παίρνω και εντελώς πίσω τη διαπίστωση ότι λέει ανακρίβειες προς τους δημοτικούς συμβούλους".  




Παρατηρείστε σε μια πρόταση τέσσερα πράγματα, πρώτον την έμμεση αναγνώριση από τον ίδιο του ατόπου των χαρακτηρισμών του, δεύτερον μια επίπλαστη μεταμέλεια ότι δήθεν ανασκεύασε σχεδόν αμέσως, τρίτον επανέρχεται υποστηρίζοντας ότι λέω ανακρίβειες -δηλ. ξανά απ' την αρχή- και τέταρτο εκείνος ως μοναδικός κάτοχος της αλήθειας και ως "πατερούλης" πάει να προστατέψει τους Δημοτικούς Συμβούλους. Δηλαδή όχι μόνο παίρνει πίσω την "συγνώμη" που μόλις ζήτησε, αλλά θέλει να αποδεχτούμε ότι ο χαρακτηρισμός που έκανε αναιρείται αν διατυπωθεί περιφραστικά!
Από τα παραπάνω φαίνεται και ποιός ήταν αυτός που άρχισε τους χαρακτηρισμούς, έχοντας το θράσος στην απάντηση του να ομιλεί για χαρακτηρισμούς που δήθεν έκανα εγώ, ενώ εκείνος ήταν ο πρώτος που "ήρξατο χειρών αδίκων". Κατά την γνώμη του φαίνεται δεν έπρεπε να αμυνθώ στην άνευ προηγουμένου και άδικη λεκτική του επίθεση αλλά έπρεπε να τον επαινέσω που με ''στόλιζε" άνευ λόγου. Αυτές τις λογικές του αλάθητου που αναγνωρίζετε στον εαυτό σας κ. Μαυρουδή, να τις εφαρμόζετε σε όσους με τον άλφα ή βήτα τρόπο εξουσιάζετε και όχι παρά πέρα.

Μέσα στο πλήρες αντιφάσεων κείμενό του, ξεχνά ότι ο λόγος κατά την συνεδρίαση του ΔΣ, δίνεται από τον Πρόεδρο και όχι τον Δήμαρχο. Αν θεωρεί ότι ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΣ χρήζει βελτίωσης σε αυτό το σημείο, μπορεί να φέρει πρόταση στο ΔΣ και να αποφασίσει το σώμα περί αυτού. Αν πάλι νομίζει ότι ο Πρόεδρος εφάρμοσε κακώς τον κανονισμό πάλι έχει τρόπο να αντιδράσει εντός πλαισίων. Αν όμως θεωρεί ότι οι ερωτοαπαντήσεις, όταν συνεδριάζουμε στο ΔΣ πρέπει να γίνονται κατά βούληση μεταξύ των συμβούλων χωρίς να ακολουθούμε κανένα κανόνα -ας με συγχωρέσει που διαφωνώ- αλλά δεν το βρίσκω να έχει λογική βάση.
Όσο για το περίφημο άρθρο 22, στο οποίο επανέρχεται, υπάρχουν τα βίντεο (παραθέτω στο τέλος τις διευθύνσεις) και αποδεικνύουν ότι διάβασα και τις δύο παραγράφους του σχετικού άρθρου. Όπως προφανώς καταλαβαίνει κάποιος, ο κ. Μαυρουδής έχει εμπλέξει την έννοια του άρθρου με αυτή της παραγράφου. Όμως μιλώντας για την "ταμπακιέρα" πραγματικά δεν καταλαβαίνω το μπλέξιμο που υπάρχει στο μυαλό του με το άρθρο 102 του Συντάγματος. Ναι μεν δέχεται το τεκμήριο της αρμοδιότητας του Δήμου στις τοπικές υποθέσεις και δεν δέχεται τον εξαναγκασμό σε συμμόρφωση, όμως από την άλλη δεν θέλει ούτε την κοινή απόφαση των Δήμων για την Λακαθέλα! Τι θέλει λοιπόν; Άγνωστο...
Μπαίνει όμως και σε μια άλλη πλάνη, ότι στη περίπτωση κατασκευής ΚΕΛ στο "Πλατύ Χωράφι" δεν θα έχουν λόγο οι Δήμοι για ένα έργο που πολέμησαν να μην γίνει. Από που πάλι προκύπτει αυτό το καινοφανές; Δεν γνωρίζει ότι από την στιγμή που εξαναγκασθούμε σε συμμόρφωση λόγω των προστίμων η Περιφέρεια, οι Δήμοι και η ΕΥΔΑΠ θα προχωρήσουν σε προγραμματική σύμβαση για να ξεκινήσουν διαδικασίες ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ; Θεωρεί ότι δεν θα έχουν λόγο τα Δημοτικά Συμβούλια, ότι "σιδεροδέσμια" θα συναινούν σε όποιο χαρτί τους παρουσιαστεί; Αυτή είναι η "δημοκρατική" διαδικασία που θα ακολουθηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι η μέχρι σήμερα πρακτική της εφαρμογής των προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ;

Όσο για τα πρόστιμα ο κ. Μαυρουδής κατασκευάζει άλλο παραμύθι για να αμυνθεί των φανταστικών του σεναρίων. Σε αυτό, δήθεν ο Δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται για τα υπέρογκα πρόστιμα αφού θα πληρωθούν από όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι από τους δημότες. Μου καταλογίζει μάλιστα και μειωμένο πολιτικό ήθος! Φαίνεται απουσίαζε όταν επανειλημμένως σε συνεδριάσεις του ΔΣ αναφέρθηκα στο θέμα λέγοντας -χωρίς καμία ευχαρίστηση, το αντίθετο μάλιστα - ότι αυτά θα πληρωθούν από την Ελληνική Πολιτεία (δηλ. από όλους μας) διότι τα σφάλματα στον σχεδιασμό και τις επακόλουθες καθυστερήσεις στο έργο για τη θέση "Πλατύ Χωράφι", δεν ήταν των Δήμων αλλά άλλων φορέων του Κράτους, που σχεδίαζαν ελλιπώς και οι προτάσεις τους έπεφταν στο ΣτΕ. Θυμίζω, ότι στο ΣτΕ έχει ήδη προσφύγει ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου όπως και ο όμορος Δήμος Σ-Α, κατά του νόμου 4042/12, άρθρα 44&45, που σήμερα είναι σε ισχύ και θα αντικατασταθούν -από όσα γράφονται- με το άρθρο 22 του πολυνομοσχεδίου. Αν λοιπόν η αλήθεια που χρησιμοποιώ, η αντικειμενική περιγραφή προηγούμενων γεγονότων που φωτογραφίζουν τους υπεύθυνους εκτός Δήμων, είναι που χαρακτηρίζει το πολιτικό μου ήθος χαίρομαι να διαφέρω από εσένα κ. Μαυρουδή.

Τέλος, χωρίς να γίνεται αντιληπτός ο λόγος της διαφωνίας, ενοχλείται ο κ. Μαυρουδής και με τη λύση Λακαθέλα, άσχετα αν την ψήφισε! Εμφανίζεται υπέρμαχος της λύσης του προβλήματος της αποχέτευσης του Δήμου αλλά θέλει -σώνει και καλά- το "Πλατύ Χωράφι". Ενοχλείται που εμείς θέλουμε λύση είτε είναι Ψυτάλλεια είτε Λακαθέλα είτε αν μας τεθεί όπως φαίνεται ως μονόδρομος το "Πλατύ Χωράφι". Ενοχλείται να ακούει εναλλακτικές λύσεις, "στύλωσε" τα πόδια στο "Πλατύ Χωράφι" και ξεχνάει ότι αυτά που θα κερδίσουμε στην ποιότητα του έργου οφείλονται σε δικές μας παρεμβάσεις και προτάσεις.
Δέχεται ακόμη και το απίθανο! Ότι ναι μεν οι Δήμοι πρότειναν την θέση Λακαθέλα (ναι, σε περιοχή Β3, όπου στην ίδια περιοχή κατασκευάζεται και το ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας) αλλά αυτή η θέση εξαντλείται ... σε συγκεκριμένα περιορισμένης έκτασης αγροτεμάχια της περιοχής αυτής, που η Αρχαιολογία τα έκρινε εντός διαφόρων απαγορευτικών ζωνών. Δηλ. αν αύριο για άλλο θέμα πχ ενός αντλιοστασίου, προταθεί από το ΔΣ η θέση Ορειχαλκουργοί, εκείνος θα εννοήσει πάνω στο Ασκηταριό!
Άλλοι παίζουν με τις καρφίτσες Ευάγγελε, αλλά θέλει καθαρό μυαλό για να το καταλάβεις.
Βίντεο 1: https://www.youtube.com/watch?v=gSJkf46IxzY
Βίντεο 2 : https://www.youtube.com/watch?v=LoxA5pN51iI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου