Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Τα πιθανά σενάρια με το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ»

Τα πιθανά σενάρια με το «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ»
Η τράπεζα HSBC, σε έκθεσή της για το δημοψήφισμα, επιχειρεί να χαρτογραφήσει τις συνέπειες τόσο του «Ναι» όσο και του «Όχι» στο αυριανό δημοψήφισμα.
Όπως αναφέρει, το πρόγραμμα της ΕΕ έχει λήξει και η νέα κυβέρνηση έχει ζητήσει νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους 29 δισ. ευρώ από τον ESM.
Υπογραμμίζει ακόμη ότι το «Ναι» αυξάνει την πιθανότητα η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία, αν παραιτηθεί γρήγορα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.




Μια νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ίσως μπορέσει να διαπραγματευτεί ένα τρίτο πρόγραμμα που θα δίνει τη δυνατότητα στους πιστωτές να εκταμιεύσουν την πρώτη δόση του δανείου εγκαίρως, ώστε να καταβληθούν τα 3,5 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ, στις 20 Ιουλίου. Μάλιστα, παραθέτει το παρακάτω σχετικό διάγραμμα.
Από την άλλη πλευρά, αναφέρει ότι «Όχι» αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία.
Ο περιορισμός (ή και η πιθανή περιστολή) του ορίου του ELA θα μπορούσε γρήγορα να φέρει την ελληνική κυβέρνηση σε θέση να μην μπορεί να ξανανοίξει τις τράπεζες.
Επιπλέον, δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, και ως εκ τούτου θα πρέπει να δώσει IOUs και να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα ληξιπρόθεσμα χρέη της. Δείτε παρακάτω το αντίστοιχο διάγραμμα για το «'Οχι».



www.pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου