Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Υψηλή ζήτηση για Ελλάδα στη Ρωσία, ενώ ...

... η Τυνησία αποζημιώνει τους Ρώσους tour operators!!!
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών να επισκεφτούν την χώρα.
Οι κρατήσεις για την Ελλάδα φαίνεται πως αυξάνονται σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Travel Digest Ρωσίας και την ένωση Ρώσων tour operators (ATOR).
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Interfax, ο κορυφαίος ρωσικός tour operator με δραστηριότητα στην Ελλάδα, παρατηρεί μια αύξηση των κρατήσεων για τον δημοφιλή αυτό προορισμό της Μεσογείου.




Η αύξηση αυτή αποδίδεται στο ότι το “high season” είναι προ των πυλών και οι tour operators προσφέρουν ιδιαίτερα ελκυστικά πακέτα, από πλευράς τιμής.
“Παρατηρούμε μια σταδιακή αύξηση του ενδιαφέροντος και των κρατήσεων κάτι που μας επιτρέπει α κάνουμε αισιόδοξες προβλέψεις” δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Mouzenidis Travel Αλέξανδρος Τσαντεκίδης.
Καθώς η "high season" πλησιάζει, βλέπουμε αύξηση των κρατήσεων για Κρήτη και Ρόδο, κάτι το οποίο αποτελεί “παραδοσιακή καλοκαιρινή τάση”. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς κυρίως λόγω των καλών τιμών” σημείωσε η γενική διευθύντρια της Pegas Touristik, Anna Podgornaya.
Σύμφωνα με την Larissa Akhanova υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του TEZ Tour, η Ελλάδα είναι μια από τις πιό φτηνές χώρες στην Ευρώπη που προσφέρουν πολλά είδη διακοπών.
Σύμφωνα με τους tour operators, οι τουρίστες δεν ακυρώνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και δεν φαίνεται να ανησυχούν από την οικονομική αστάθεια στην χώρα.
Μάλιστα οι τουρίστες επιλέγουν κυρίως ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων με καλές υποδομές και πακέτα all inclusive.
Στο γραφείο του ΕΟΤ στην Ρωσία τονίζουν επίσης ότι πολλοί τουρίστες οι οποίοι θα πήγαιναν για διακοπές στην Τυνησία, ίσως επιλέξουν την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι το 2014 η Ελλάδα μπήκε στην λίστα με τους 5 κορυφαίους “beach destinations” για τους Ρώσους. Την Ελλάδα επισκέφτηκαν 1,16 εκατ Ρώσοι τουρίστες.

Τυνησία
Η κυβέρνηση της Τυνησίας φαίνεται να είναι έτοιμη να αποζημιώσει Ρώσους tour operators για το 40% των θέσεων σε πτήσεις τσάρτερ, προκειμένου να διατηρηθεί η ροή τουριστών από την Ρωσία.
Ο διευθυντής του εθνικού γραφείου τουρισμού της Τυνησίας στην Ρωσία κ.Mezhid Kahlaui είπε στους δημοσιογράφους “Είμαστε έτοιμοι να αποζημιώσουμε τους συνεργάτες μας για το 40% των άδειων θέσεων στα αεροπλάνα. Οι tour operators πρέπει να καλύψουν το 50% των θέσεων, το 40% θα καλυφθεί από την πλευρά της Τυνησίας ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τις αεροπορικές εταιρείες”.
Τόνισε επίσης πως αυτό είναι μόνο ένα από τα μέτρα που θα ληφθούν για την στήριξη του τουρισμού μετά τα γεγονότα στην Τυνησία.
Όπως έχει ήδη αναφερθεί , το ⅓ των Ρώσων τουριστών ζήτησαν να τερματίσουν πρόωρα τις διακοπές τους στην Τυνησία και να επιστρέψουν την πατρίδα τους ή ακύρωσαν τις προγραμματισμένες τους διακοπές μετά την τρομοκρατική επίθεση σε τουριστικό θέρετρο της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου