Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - Μπορείτε να βρείτε την "Οικονομική Τρύπα" σε αυτή την Απόφαση;

Λήψη απόφασης για την εκχώρηση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη φωτισμού για την χρηματοδότηση παρεμβάσεων Ενεργειακής Αναβάθμισης - Αυτοματοποίησης Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός).
Στα Σπάτα σήμερα 23 Ιουνίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 08.30 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, ύστερα από την υπ’αριθ. πρωτ.: 20329/19-06-2015 πρόσκληση του Δημάρχου – Προέδρου, κ. Δημητρίου Σπ. Μάρκου, που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στα μέλη, σύμφωνα με τις δ/ξεις του άρθρου 75, Ν.3852/2010.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι από το σύνολο εννέα (9) μελών, βρέθηκαν αρχικά παρόντα επτά (7) μέλη, ήτοι:




Παρόντες
κ. Μάρκου Δημήτριος του Σπυρίδωνος
Δήμαρχος – Πρόεδρος
κα. Ζήση Μαρία του Ανδρέα,
Δημοτική Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής
κ. Δούρος Σωτήρης του Χρήστου
Δημοτικός Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής
κα. Λύτρα Αθηνά του Ιωάννη
Δημοτική Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής
κ. Μπασινάς Ιωάννης του Στέφανου
Δημοτικός Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής
κ. Μπάτρης Παναγιώτης του Δημητρίου
Δημοτικός Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής
κ. Μάρκου Χρήστος του Αντωνίου
Δημοτικός Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής
Απόντες
κ. Φύτρος Αντώνιος του Παρασκευά
Δημοτικός Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής
κα. Ντελάκη Ευαγγελία του Νικήτα
Δημοτική Σύμβουλος ως μέλος της Επιτροπής

Προσελεύσεις – Αποχωρήσεις
Ουδείς.
Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ο Δήμαρχος – Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την υπάλληλο του Δήμου κα. Γιαμβριά Παναγιώτα.
Ο Δήμαρχος - Πρόεδρος εισηγούμενος το 8o θέμα ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής:
Σε μια περίοδο κατά την οποία η χρηματοδότηση των Δήμων μειώνεται δραματικά σαν συνέπεια της οικονομικής κρίσης, ο εξορθολογισμός της οικονομικής λειτουργίας τους μέσω της εξοικονόμησης πόρων και της διάθεσης τους σε βασικές στρατηγικές προτεραιότητες, είναι πλέον πιο αναγκαία από ποτέ.
Η ενεργειακή αναβάθμιση, η αυτοματοποίηση και η διαχείριση των συστημάτων ηλεκτροφωτισμού των κοινοχρήστων χώρων σε επιλεγμένες περιοχές του Δήμου, αποτελεί μια σύνθετη δράση μηδενικού κόστους για το Δήμο αφού δεν χρησιμοποιούνται τα κεφάλαια του. Η αποπληρωμή του κόστους της συνολικής παρέμβασης (ενεργειακή αναβάθμιση / αυτοματοποίηση – ανταποδοτικές παρεμβάσεις) θα προέρχεται από το όφελος της εξοικονόμησης που τελικά θα επιτευχθεί θα είναι ποσοστό (%) επί των υφιστάμενων δαπανών του 2014, σε διάρκεια 8 - 12 ετών.
Η αναβάθμιση και αυτοματοποίηση, όπως περιγράφεται ανωτέρω, του Δήμου περιλαμβάνει:
  1. Τον ανασχεδιασμό των υπαρχόντων συστημάτων.
  2. Την βελτίωση του προγραμματισμού συντήρησής τους.
  3. Την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με σώματα νέας τεχνολογίας.
  4. Τη χρησιμοποίηση συστημάτων τηλε-ελέγχου και τηλε-χειρισμού για την παρακολούθηση της ενεργειακής κατανάλωσης των υφιστάμενων συστημάτων και ενδεχόμενα χρήση ΑΠΕ για τις βασικές υποδομές.
Στόχος: η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του κόστους λειτουργίας. Για την επίτευξη του στόχου, που περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού του Δήμου, αξιοποιούνται οι Διατάξεις του Νόμου 3855/2010 και η συμμετοχή των Εταιρειών Παροχής Ενεργειακών Υπηρεσιών. Ο Νόμος 3855/2010 καθορίζει τις Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ) καθώς και το πλαίσιο των Συμβάσεων Ενεργειακής Αναβάθμισης (ΣΕΑ). Το μοντέλο εφαρμόζεται χρόνια στο εξωτερικό και έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στο δημόσιο τομέα άλλων χωρών (πχ Γερμανία, Αυστραλία, ΗΠΑ, κλπ). Μέσα από την υλοποίηση της πρότασης, οι ενεργειακές υπηρεσίες οδηγούν σε αποδεδειγμένη και επαληθεύσιμη (με μέτρηση) βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης ή και εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, την οποία απολαμβάνει άμεσα ο Δήμος. Στην κατεύθυνση αυτή, τα έργα που θα πραγματοποιηθούν θα αφορούν: μέτρα βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στις περιοχές που θα επιλεγούν και ενδεικτικά, προμήθεια του εξοπλισμού και την εγκατάστασή του, χρηματοδότηση της δαπάνης, διαχείριση του συστήματος.
Ανάλυση του έργου: το ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας κυμαίνεται από 50% έως 60% και η διάρκεια της παροχής ενεργειακών υπηρεσιών θα κυμαίνεται από 8 έως 12 έτη. Τα παραπάνω προσδιορίζονται ενδεικτικά από : Τον τύπο των φωτιστικών,
  • Το πλήθος των φωτιστικών,
  •  Το σύστημα τηλε-ελέγχου και τη τηλεχειρισμού,
  •  Το ποσοστό της εξοικονομούμενης ενέργειας,
  •  Την διάρκεια της σύμβασης,
  •  Το ποσοστό του τελικού τιμήματος προς τον Δήμο,
  •  Την μορφή χρηματοδότησης και επιλογή της μεθόδου υλοποίησης
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Η προετοιμασία της πρότασης χρηματοδότησης θα γίνει σε απόλυτη συμφωνία με τις απαιτήσεις των διαθέσιμων μηχανισμών χρηματοδότησης έργων. Ειδικότερα, η προετοιμασία περιλαμβάνει:
  • Εκπόνηση χρηματοοικονομικής ανάλυσης του επιχειρηματικού σχεδίου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χρηματοδοτικού μηχανισμού, το οποίο ειδικότερα θα περιλαμβάνει: παραδοχές δαπανών και εσόδων, λοιπές παραδοχές, ανάλυση δαπανών, πηγές και χρήσεις κεφαλαίων, καταστάσεις αποτελεσμάτων, βασικές ταμειακές ροές και οικονομικοί δείκτες.
H σύνταξη της πρότασης χρηματοδότησης θα περιλαμβάνει:
o   Ενότητα Α: Γενικά στοιχεία του φορέα της πρότασης και του προτεινόμενου έργου (βασικά στοιχεία έργου, στοιχεία φορέα υποβολής πρότασης, μέθοδος υλοποίησης έργου, Αναπτυξιακός και Χωρικός Σχεδιασμός)
o   Ενότητα Β: Περιγραφή προτεινόμενου έργου – χρονοδιάγραμμα (συνοπτική περιγραφή περιοχής παρέμβασης, αναλυτική περιγραφή έργου, σκοπιμότητα έργου, φάση ωριμότητας έργου, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργου)
o   Ενότητα Γ: Επιχειρηματικό Σχέδιο – Ανάλυση οικονομικού αντικειμένου (προϋπολογισμός, προτεινόμενο χρηματοδοτικό σχήμα, τεκμηρίωση δυνατότητας εξασφάλισης λοιπών πηγών χρηματοδότησης, ανάλυση αγοράς, εμπειρία του φορέα υλοποίησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης, σχέδιο διοίκησης, χρηματοοικονομικός σχεδιασμός).
·       Κατάρτιση των Συμβατικών Τευχών διεξαγωγής της διαγωνιστικής διαδικασίας
Αναλυτικότερα, τα Τεύχη θα έχουν ως εξής:
  • Διακήρυξη
  • Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων
  • Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων
  • Έντυπο της Οικονομική προσφοράς
  • Σχέδιο Σύμβασης
  • Παραρτήματα
Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της τ’ ανωτέρω και ύστερα από διαλογική συζήτηση
Αποφασίζει Ομόφωνα
και εισηγείται
 προς το Δημοτικό Συμβούλιο
Την εκχώρηση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη φωτισμού για την χρηματοδότηση παρεμβάσεων Ενεργειακής Αναβάθμισης - Αυτοματοποίησης Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός).
Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 263/2015.
Για την επιβεβαίωση των ανωτέρω συντάχθηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφεται ως κατωτέρω.



ΤΑ ΜΕΛΗ


1.  Ζήση Μαρία του Ανδρέα
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
& ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.


ΜΑΡΚΟΥ ΣΠ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

2.  Δούρος Σωτήρης του Χρήστου


3.  Λύτρα Αθηνά του Ιωάννη
4.  Μπασινάς Ιωάννης του Στέφανου
5.  Μπάτρης Παναγιώτης του Δημητρίου
6. Μάρκου Χρήστος του Αντωνίου

4 σχόλια:

  1. Πολλά πολλά εκτομύρια ευρώ στην τσέπη του ΜητσοΜαρκου,με την αρπαγή απο ιδιωτική εταιρεία των ανταποδοτικών που λεει την λίγη αλήθεια ο Ψεύτης Μαρκου ,με την βοήθεια της άλλης εταίρου κάθε δημάρχου στε ληστείες κα.Μαρίας.Το εγράψαν έτσι θολά κ έξυπνα"Ολοι οι απατεώνες ολη την εξυπνάνα τους την εμφανίζουν μόνο για απάτες" που κ οι δήθεν παραμορφωμένοι με πτυχία,που έπρεπε να δούν την ληστεία ουτε κ νομικοί δήθεν δεν το είδαν.ΟΛΑ τα χρήματα στον λογαριασμό του ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΑΡΚΟΥ ΤΩΡΑ πούλησε ολα τα χρήματα του δήμου τώρα να πάρει την νόμιμη προμήθεια κ τα εκτομύρια μίζα ΤΩΡΑ.Τα εδώσε σήμερα για 12χρόνια με τιμολόγιο του 2011 850χιλ.ευρω τον χρονο επι 12 χρονια συν αναπροσαρμογές συν αυξήσεις που θα εμφανίζονται κρυφά κάθε χρόνο και θα τα πα'ιρνει η εταιρεία συμφερόντων Δ.Μαρκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ. ΠΧ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ. ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εισαι σιγουρος οτι εχει λακο η φαβα τοτε ναι κατηγγειλε το με την υπογραφη σου.Αλλιως παψε.Ειπαμε σαλια - σαλια αλλα ολα εχουν το οριο τους.Ο Δημοτικος Συμβουλος Ιωαννης Τουντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλυτερα να μην μιλας Γ Τουντα για να μην αυτοξεφτελιζεσε ,κριμα που α δημος εχει εναν μεθυσο ανοητο δημοτικο συμβουλο

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου