Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας
Εχει πολλά μέτωπα και καίει σε πέντε διαφορετικές χαράδρες - Στην περιοχή επιχειρούν 12 οχήματα με 30 άνδρες Ανεξέλεγκτη παραμένει η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 5.30 το απόγευμα της Παρασκύεης στο Σπαθοβούνι Κορινθίας.
«Η φωτιά έχει πολλά μέτωπα, καίει σε πέντε διαφορετικές χαράδρες. Δεν καίγονται πεύκα, ούτε ελιές, κυρίως δεν κινδυνεύουν άνθρωποι», δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής της Π.Υ. Κορινθίας, Αχιλλέας Τζουβάρας.




Στην περιοχή επιχειρούν 12 οχήματα με 30 άνδρες κι ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ αποσύρθηκαν τα αεροσκάφη Καναντέρ και Πετζετέλ, που συνέδραμαν νωρίτερα στην κατάσβεση.

Στην Αργολίδα, εξάλλου, ικανοποιητικά εξελίσσεται το έργο κατάσβεσης της φωτιάς στα Ίρια, αφού έχουν μειωθεί οι εστίες, ενώ έχει ελαττωθεί και η ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Σημαντική βοήθεια στην ανίχνευση των εστιών, από τη μεριά της θάλασσας, πρόσφεραν παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη, καθώς υπήρχε αδυναμία οπτικής επαφής με την περιοχή του Βουρλιά. Καθοριστικό, επίσης, ρόλο στο έργο της κατάσβεσης έπαιξαν και οι ρίψεις αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή των Ιρίων δρουν 15 οχήματα με 35 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα 11 ατόμων.

Στη Μεσσηνία, τέλος, σύμφωνα με το διοικητή της Π.Υ. Γαργαλιάνων, Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο, πλήρως κατασβήστηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα σε αγροτοδασική περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, καίγοντας 20 στρέμματα αγροτικής έκτασης, με ελιές και ξερά χόρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου