Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Βίντεο: Πώς η Μέρκελ έκανε ένα μικρό κορίτσι να κλάψει!

Βίντεο: Πώς η Μέρκελ έκανε ένα μικρό κορίτσι να κλάψει!
Τι είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στο παιδί που την κοιτούσε με δάκρυα στα μάτια  - Σάλος στο Twitter με hashtag #MerkelStreichelt (Η Μέρκελ χαϊδεύει)Μπορεί η σκληρή στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, να προκαλεί μέχρι και δάκρυα μερικές φορές, όμως, δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι η πανίσχυρη ηγέτιδα θα οδηγούσε ένα μικρό κορίτσι να ξεσπάσει σε κλάματα




Σε συνάντηση που είχε η κ. Μέρκελ με μαθητές στην πόλη Ρόστοκ, ένα κοριτσάκι πήρε το μικρόφωνο και της μίλησε για την κατάσταση των μεταναστών.

Η μικρή Ριμ που κατάγεται από την Παλαιστίνη και βρίσκεται στην Γερμανία εδώ και τέσσερα χρόνια αφού μετακόμισαν έπειτα από παραμονή σε καταφύγιο μεταναστών στον Λίβανο, είπε στην καγκελάριο τα όνειρά της για το μέλλον.



«Έχω στόχους όπως όλοι. Θέλω να σπουδάσω στην Γερμανία, είναι άδικο να βλέπω άλλους ανθρώπους να μπορούν να χαίρονται τη ζωή τους και να μην μπορώ να χαρώ μαζί τους. Όσο δεν ξέρω πόσο ακόμα θα μπορώ να μείνω εδώ, δεν ξέρω πώς θα είναι το μέλλον μου», είπε η Ριμ.

Η κ. Μέρκελ απάντησε με τον χαρακτηριστικό σκληρό τρόπο της, λέγοντας: «Το καταλαβαίνω αυτό, όμως, μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή. Είσαι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά ξέρεις υπάρχουν χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπων σε καταφύγιο Παλαιστινίων στον Λίβανο και να πούμε “μπορείτε να έρθετε” και “μπορείτε να έρθετε όλοι από την Αφρική” και “μπορείτε όλοι να έρθετε” δε θα μπορούμε να το διαχειριστούμε αυτό».

Μόλις, όμως, διαπίστωσε ότι τα λόγια της έφεραν δάκρυα στη μικρή αναφώνησε ένα «Θεέ μου» και την πλησίασε χαϊδεύοντας το κεφάλι της.

«Ήσουν πολύ καλή. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι για εσένα και παρουσίασες εξαιρετικά καλά την κατάσταση που πολλοί ακόμα βιώνουν», δήλωσε η κ. Μέρκελ.



Το βίντεο έγινε ανάρπαστο και το Twitter «πήρε φωτιά» με τα hashtag #MerkelStreichelt (Η Μέρκελ χαϊδεύει) και #Empathie, ενώ πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου που κατηγόρησαν την καγκελάριο ότι «απέτυχε παταγωδώς ως άνθρωπος».

Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, η γερμανική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση της κ. Μέρκελ με τους μαθητές αναφέροντας: «Έπειτα από 90 λεπτά μίας ζωντανής συζήτησης, όλοι οι συμμετέχοντες χειροκρότησαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου