Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Ενέκρινε το γαλλικό Κοινοβούλιο το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα

Με 412 βουλευτές να έχουν ψηφίσει υπέρ, 69 κατά και με 49 να δηλώνουν αποχή - «Τι είναι αυτή η συμφωνία; Είναι η επιβεβαιώση ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη και
στην ΕΕ», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ ΒαλςΠρώτη η Γαλλία ψήφισε το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα μετά την συμφωνία στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους.




Η γαλλική κυβέρνηση, η οποία τις τελευταίες ημέρες στήριξε όσο λίγοι την Ελλάδα, είπε «ναι» στο νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας.

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως, λοιπόν, 412 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ», 69 «κατά» και 49 δήλωσαν αποχή.



Με μεγάλη πλειοψηφία, λοιπόν, η γαλλική Βουλή έδωσε το «πράσινο φως» για τη συμφωνία.
Νωρίτερα, γαλλικές εφημερίδες επισήμαναν ότι τις τελευταίες ώρες δημιουργούνται ρήγματα στα μέτωπα των κομμάτων, αποκαλύπτοντας τις διαφωνίες που υπάρχουν από την γαλλική αντιπολίτευση.

Άλλωστε, δεν ήταν λίγοι όσοι άσκησαν κριτική στον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, για την στάση που κράτησε σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, αλλά και τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους πιστωτές.



Από την άλλη, και το στρατόπεδο της Αριστεράς εμφανίστηκε διχασμένο με ορισμένους βουλευτές να απορρίπτουν την συμφωνία και άλλους να επισημαίνουν πως πρέπει το Παρίσι να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση.

Παρ’όλα αυτά, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, τόνισε πως το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα «δεν είναι λευκή επιταγή», προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνουν πολλά από μέρους της Ελλάδας, «όχι για να τιμωρηθεί, αλλά για να υπάρξει η απολύτως αναγκαία οικονομική ανάκαμψη».

Ενώ ενώπιον της γαλλικής εθνοσυνέλευσης δήλωσε: «Τι είναι αυτή η συμφωνία; Είναι η επιβεβαιώση ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ», συμπληρώνοντας πως πρόκειται για το μέλλον της Ελλάδας, «αλλά διακυβεύεται και η δομή της Ευρώπης».

Eπισημαίνεται πως πριν την ψηφοφορία είχε καλέσει τους βουλευτές να εγκρίνουν τη συμφωνία.

Υπενθυμίζεται πως το γαλλικό Κοινοβούλιο είναι το πρώτο που ψηφίζει για τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου